At bygge og bo

For snart 14 dage siden (nærmere bestemt søndag den 13. april) hørte vi første gang om nogle flotte rækkehuse der var under opførelse i Hørning mellem Skanderborg og Århus. Dann slog det umidelbart hen med at vi dels ikke havde råd til at købe noget og at vi dels ikke ledte efter noget.

Det gik dog ikke anderledes end at vi samme dag omkring klokken 19:00 tog ud for at besøge Magnolia Haven som de 20 huse det drejede sig om bliver kaldt. Vi kunne ikke komme ind i husene, men kun se dem udefra. Dem er også så meget sagt. Der bliver 20 huse i alt. Det er kun de 2 af husene der er bygget færdige for at fungere som prøvehuse. Resten er stadig under opførelse.

Det så ret godt ud. Lene var klar til at flytte ind med det samme mens Dann var mere forbeholden – primært af økonomiske årsager.

Samme aften blev der bestilt en salgsopstilling af huset som blev nærlæst. Dann fandt endvidere det store regneark frem for at kigge på hvad vi egenteligt havde råd til hvis nu vi skulle købe noget. Det meste af ugens aftner (og natter for Dann) gik med at regne på vores budget, finde steder hvor vi kunne spare nogle penge, undersøge vores mulighed for at låne pengene og ikke mindst på at kigge nærmere på selve huset.

Vi sendte en lang mail til ejendomsmægleren med en række spørgsmål samtidig med at vi bestilte en rundvisning i et af prøvehusene. Da vi skulle på ferie til Amsterdam bookede vi rundvisningen til torsdag den 24. april og bad så ejendomsmægleren om at reseverer huset til os. Noget de normalt ikke vil gøre. Af en eller anden grund var de med på det, og vi fik reseveret huset.

Under ferien i Amsterdam lånte vi noget internet af Dina & Tomas. Det blev brugt til at søge efter hvad vi ellers kunne få for de samme penge. Der blev også kommunikeret lidt med banken pr. mail. Der blev snakket meget om vi nu havde råd, kunne vi leve af næsten ingenting i en periode, havde vi egenteligt brug for det, kunne vi leve med risikoen, var der for langt til Århus, hvordan vi havde det med at låne mange penge, kunne vi li huset og meget meget mere.

På en tur rundt i Amsterdams gader blev vi enige om at købe huset, hvis vi var tilfredse efter rundvisningen og ikke mindst hvis et par spørgsmål kunne besvares tilfredsstillende. På vej hjem fra Amsterdam fik vi et endeligt OK til at låne pengene fra de steder hvor vi havde spurgt.

I løbet af i går fandt vi en rigtig dygtig advokat (vi blev henvist af Danns storebror) som kunne hjælpe os med handlen, hvis vi valgte at købe det.

Torsdag aften (2 dage siden) var vi på rundvisning i prøvehuset (vi tog en del billeder). Vi fik svar på vores spørgsmål og lavede en kort liste over spørgsmål som ejendomsmægleren skulle finde svar på. Inden vi gik derfra sagde vi endvidere at vi ville købe huset forudsat de nævnte ting blev besvaret. Da vi kom hjem sendte vi en email til ejendomsmægleren hvor vi ombestemte os lidt. Vi valgte at købe huset forudsat at handlen i sin helhed kan godkendes af vores advokat. Papirarbejdet skulle blive engang i næste uge.

Efter at have skrevet til ejendomsmægleren blev såvel banken som advokaten så informeret om at vi havde ønsket at købe huset.

Nu går vi bare og venter på at ejendomsmægleren vender tilbage (vi aftalte engang i næste uge). Det betyder at vi ikke har skrevet under på en slutseddel endnu, men i praksis har vi købet et hus. Det er lidt vildt!

Vi ved endnu ikke hvornår vi skal flytte ind (dvs. overtage huset). Hvis vi får det som vi gerne vil have det, så bliver det pr. 1. juli 2008. Men det skulle vi gerne få en afklaring på i løbet af næste uge. Inden vi tog hjem fra rundvisningen i går var vi også lige forbi det rækkehus vi har købt. Der tog vi også en masse billeder. Sammenlignet med prøvehuset, så mangler der en del ting inden det er færdigt.

En af de kommende dage skal vi nok skrive en masse om det hus vi er ved at købe.

Vi er på en og samme tid bekymrede over om det nu er det rigtige vi har gjort, helt vildt glade for det hus vi får og lidt bekymrede for økonomien. Men mest af alt, så glæder vi os til de mange gode år vi kommer til at få i vores nye hus.