Naanbrød

10. september 2011 | Skrevet af Dann

NaanbrødJeg har længe haft lyst til at bage nogle Naanbrød, men jeg har ikke haft held til at finde en opskrift, jeg syntes var helt rigtig. Efter en del forsøg har jeg dog ramt en opskrift, som jeg synes er lige, som den skal være.

Familien har været glad for de mange forsøg, da de er blevet spist med velbehag hver gang. Siden opskriften blev færdig har jeg også måtte lave dem et par gange efter ønske fra enten Signe eller Lene. De er helt sikkert en fast bestanddel af vores menu herhjemme.

Brødet egner sig ikke til at blive gemt, så de skal spises den dag, de bliver bagt… herhjemme har det ikke været det store problem.

På billedet er der et Naanbrød, der er smurt med yoghurt, inden det kom i ovnen (det til højre). De to andre er smurt med smør.

Velbekomme 🙂

/Dann

Ingredienser

  • 2 dl mælk
  • 75 gram smør
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 1 æg
  • 1 dl tyrkisk yoghurt
  • 600 gram hvedemel
  • 30 gram frisk gær
  • 1½ spsk frø fra jomfru i det grønne / nigellafrø

Fremgangsmåde

  1. Kom mælk, smør, sukker, salt og yoghurt i en kasserolle
  2. Varm kasserollen op, og vent til smørret er smeltet. Husk at røre rundt for at opløse yoghurten.
  3. Lad kasserollen køle af indtil den er “fingervarm”
  4. Opløs gæren i kasserollen
  5. Kom melet op i en skål
  6. Lav en lille hulning i melet og kom ægget op deri
  7. Pisk ægget sammen med en gaffel
  8. Tilsæt indholdet fra kasserollen i skålen
  9. Ælt dejen sammen i ca. 10 minutter. Til at starte med i skålen, men derefter på bordet.
  10. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca. 2 timer)
  11. Kom ud på bordet og del i fem stykker
  12. Lad dem efterhæve under et viskestykke i ca. 20 minutter
  13. Pres dem flade og aflange (dråbeformet). De skal være mere flade på midten end i kanten.
  14. Pensle dem med lidt smeltet smør (eller yoghurt, vand eller æg)
  15. Drys frøene ud over de fem brød
  16. Varm en ovn op med en bagesten på 250 grader (med en bagesten skal den have været varm lidt længere)
  17. Bag dem på stenen i 9 minutter
  18. Afkøl dem på en bagerist
  19. Velbekomme!

Der er lukket for kommentarer.