Tomatsuppe med nudler

2. august 2009 | Skrevet af Dann

Tomatsuppe med nudlerLene har altid været ret glad for tomatsuppe. Derfor laver vi fra tid til anden noget tomatsuppe, som vi spiser med nudler. Vi plejer at købe noget fra Knorr, som vi så pifter lidt op. Sidste gang vi gjorde det blev jeg enig med mig selv om, at det da ikke kunne være så svært at lave en varm tomatsuppe, så som sagt så gjort. Ingredienserne blev købt og suppen lavet. Lene, der er husets overdommer, når det kommer til tomatsuppe uden chili, kunne god lide den, så den må være godkendt. Det er altid et godt tegn, når man får besked på at lave det igen en anden gang.

Opskriften er måske en smule overkompliceret – jeg er sikker på at man kan fjerne en del af ingredienserne uden at tage alt for meget af smagen. Det vil jeg prøve næste gang, og hvis det bliver bedre, kommer der en kommentar her på siden.

vh

Dann

Ingredienser

  • 2 ds (800 gram) flåede tomater
  • 1 løg
  • 140 gram koncentreret tomat
  • 300 ml mælk
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 1 grøntsagsbouilion
  • 1 spsk oregano
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk estragon
  • ½ tsk paprika
  • 1 tsk peber
  • 1 tsk salt
  • 1/3 rød peber
  • 2 dl suppenudler

Fremgangsmåde

  1. Blend tomaterne så der stadig er lidt “klumper”
  2. Hak løget meget fint
  3. Hak hvidløget
  4. Svits hvidløg og løg i olien til de er gennemsigtige.
  5. Skru ned for varmen og tilsæt de blendede tomater og rør godt rundt
  6. Tilsæt tomat pure og bouillon. Rør godt rundt indtil bouillonterningen er opløst
  7. Tilsæt de øvrige krydderier og rør rundt
  8. Hak den røde peber fint og tilsæt den suppen
  9. Få suppen i kog og lad den herefter simre i 15-20 minutter
  10. Tilsæt suppenudlerne og lad suppen koge/simre i yderligere 10 minutter
  11. Suppen er nu klar til at blive serveret.
  12. Server suppen i en dyb tallerken eller en portionsskål
  13. Drys lidt basilikum over den hvis du vil pynte den lidt
  14. Velbekomme

2 kommentarer til “Tomatsuppe med nudler”

  1. Dann siger:

    Vi har prøvet at lave selve tomatsuppen på en ny måde, og det kan klart anbefales.

    Ingredienser

    • 1 løg
    • 3 ds hakkede tomater (1200 gram)
    • 8 dl vand
    • 2 dl fløde
    • 2 fed hvidløg
    • 25 gram smør
    • 2 kartofler
    • 1 spsk salt
    • 1 spsk peber

    Fremgangsmåde

    1. Hak hvidløget i store stykker
    2. Hak løget groft
    3. Skræl kartoflerne
    4. Skær kartoflerne i stykker
    5. Varm en pande op til middelvarme
    6. Smelt smørret på panden
    7. Kom løgene på panden og rør rundt
    8. Lad løgene simre i ca. 5 minutter
    9. Tilsæt tomaterne og hvidløgene
    10. Lad det koge på høj varme i 5 minutter
    11. Tilsæt vandet og kartoflerne
    12. Tilsæt salt og peber
    13. Lad det simre på lav varme i minimum en time
    14. Blend det hele fint i en blender (eventuelt af flere omgange for at det kan være der). Husk at passe rigtig godt på låget når der er varme ting i blenderen. Den må aldrig fyldes meget op med kogende væske i
    15. Kom det hele i en ny gryde og bland fløden i
    16. Lad det simre i mindst 5 minutter
    17. Suppen er klar til servering
    18. Velbekomme
  2. Lene & Dann Bleeker Pedersen » Blogarkiv » Påskeferie 2011 siger:

    […] Tomatsuppe og kanapeer […]