Pasta med pesto og kartoffel

Pasta med pesto og kartoffelPasta med pesto er en klassiker, men at kombinere det med en salgs kartoffelmos virkede meget underligt på mig. Det var dog kun indtil jeg smagte det. Det er en fantastisk smagfuld og mættende ret at lave og spise. Den har hurtigt indfundet sig i vores faste madplan herhjemme.

Typisk laver vi retten som en vegetarret, men den kan nemt krydres med noget bacon eller lignende for at give den endnu mere smag.

/Dann

Ingredienser

  • 3 bagekartofler
  • 100 gram durum hvedemel
  • 100 gram hvedemel
  • 2 æg
  • 1 spsk olivenolie
  • 200 gram pesto
  • 1/2 spsk salt
  • evt. bacon

Fremgangsmåde

  1. Bland de to slags mel i en skål
  2. Slå æggene ud i skålen
  3. Hæld olivenolien ned i skålen
  4. Pisk æggemassen sammen og bland det ind i melet
  5. Ælt melet først i skålen og efterfølgende på et bord
  6. Sæt den æltede pastadej til at hvile i 30 minutter
  7. Kom bagekartoflerne i en ovn på 200 grader i 70 minutter
  8. Efter pastadejen har hvilet i 30 minutter køres den på en pastamaskine til tykkelse 6
  9. Lad pastapladerne hvile indtil kartoflerne kommer ud af ovnen
  10. Gør en gryde klar med kogende vand og salt
  11. Steg eventuelt noget bacon, hvis det skal med i retten
  12. Lav pastapladerne til den ønskede pasta på maskinen
  13. Kog pastaen
  14. Mens pastaen koger tages kartoflerne ud af ovnen
  15. Skær kartoflerne over på midten
  16. Brug en ske til at tage “indholdet” fra kartoflen over i en skål
  17. Hæld pesteoen over i samme skål
  18. Mos det hele sammen
  19. Den færdige pasta blandes i og der vendes godt rundt
  20. Bland nu eventuelt bacon i retten
  21. Retten serveres med det samme
  22. Velbekomme!

Ristede løg

Ristede løgEgentlig bruger vi meget sjældent ristede løg, men for et stykke tid siden havde vi inviteret til en brunch, hvor vi havde behov for ristede løg. Det mest naturlige for mig var derfor at lave dem selv (jeg vil gerne prøve at lave det meste fra bunden). Det viste sig at være utrolig nemt. Siden har vi lavet ristede løg et par gange. Hvis vi skal bruge det igen som tilbehør til en ret, vil jeg dog lave det dagen før, da det tager alt for meget tid at lave sammen med alt muligt andet.

Der er dog ingen tvivl om at ristede løg fremover er en fast del af vores repotiare af hjemmelavede ingredienser.

/Dann

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 tsk salt
  • Masser af olie

Fremgangsmåde

  1. Skræl løget
  2. Hak løget i mindre stykker
  3. Vend løgstykkerne i hvedemelet
  4. Ryst løgstykkerne i en si for at få det overflødige mel til at falde fra
  5. Fyld en pande eller en gryde op med olie i en passende højde, så løgene kan ligge nede i olien
  6. Varm olien op til høj varme
  7. Kom løgene i og lad dem friturestege til de bliver brune og væsken er forsvundet fra løgene. Tiden afhænger meget af varmen. For mig tager det mellem 20 og 40 minutter. Hvis der bruges mange løg, skal det gøres af flere omgange
  8. Brug en hulske til at tage løgene op af panden med
  9. Lad løgene dryppe af på noget køkkenrulle
  10. Drys løgene med saltet
  11. Kom løgene op i en skål eller i et glas, hvor de kan holde sig et par uger
  12. Velbekomme!

Karrysuppe med gulerod og lime

Karrysuppe med gulerod og limeVi er efterhånden blevet glade for supper herhjemme. Supper skal mest optimalt serveres med godt brød til og eventuelt også med lidt fyld i. For os er det også vigtigt, at der er noget smag i suppen. Derfor var vi også begge ret begejstret for denne suppe. da vi prøvede den første gang. Det er en rigtig vintersuppe med karry, gulerod, løg ingefær og andre rigtig gode ting.

Suppen har hurtigt fundet sin vej ind i vores madplan. Den smager godt, er nem at lave og så er der en masse gode ting i den. Lige som vi kan lide det.

/Dann

Ingredienser

  • ½ kg gulerødder
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 cm frisk ingefær
  • 1½ spsk limesaft
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk stødt korriander
  • 1 liter vand
  • 2 grøntsags boulion terninger

Fremgangsmåde

  1. Skræl og riv gulerødderne
  2. Skræl og hak løget
  3. Skræl og hak hvidløgene
  4. Skræl og riv ingefæren
  5. Varm en gryde op til middelhøj (6/9) varme
  6. Svits karry og den stødte korriander i ca. 1½ minut
  7. Kom løg, hvidløg og gulerod i gryden og rør godt rundt
  8. Efter tre minutter blandes boulionterningerne i
  9. Tilsæt nu 1 liter vand og lad den koge op
  10. Skru ned på (3/9) varme og lad retten simre i 30 minutter
  11. Blend suppen (eventuelt ad flere omgange)
  12. Lad suppen simre videre til den skal serveres
  13. Straks inden servering blandes limesaften i
  14. Suppen er nu klar til servering
  15. Velbekomme!

Calzone med spagetti og ost

CalzonePizza er en fantastisk ret. Det er helt klart en af favoritterne herhjemme. En variant af pizza, som specielt Dann er rigtig glad for, er calzone eller hvad der også tit bliver kaldt: en indbagt pizza. Det er reelt bare en pizza, der er foldet på midten hen over fyldet og herefter bagt.

Det er lige så nemt at lave som pizza, smager super godt og giver nogle muligheder for at komme fyld i, der ellers kan være vanskeligt på en pizza, da det nemt bliver tørt. Her er der eksempelvis spagetti på pizzaen, som får lov til at være med hele tiden i ovnen.

Fremadrettet tror jeg der vil blive lavet mindst en calzone hver gang, vi i øvrigt laver pizza.

/Dann

Ingredienser -dej

  • 2 dl vand
  • 25 gram gær
  • 1 tsk salt
  • 300 gram mel til pizza (erstat gerne op til 50 gram med fuldkorn-smel… det smager skønt)
  • 2 spsk olivenolie

Ingredienser – fyld

  •  1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 100 gram spagetti
  • 125 gram mozzarella ost
  • 1 ds (400 ml) hakkede tomater
  • 1 tsk eddike
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk tørret basilikum

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienserne til dejen sammen i en skål
  2. Ælt dejen i ca. 5 minutter
  3. Del dejen i to stykker
  4. Form hvert stykke til en bolle
  5. Lad dejen hæve under dække i 1 time. Mens dejen hæver forberedes fyldet
  6. Kog spagettien i saltet i kogende vand til den bliver al dente
  7. Dræn pastaen og sæt den til side
  8. Blend de hakkede tomater og kom dem over i en kasserolle
  9. Tilsæt salt, eddike, sukker og tørret basilikum til kasserollen og rør godt rundt
  10. Lad tomatsaucen simre på lav (3/9) varme, mens dejen hæver
  11. Skræl og hak løget fint
  12. Skræl og hak hvidløget fint
  13. Rul hver ”bolle” ud til en rund pizza
  14. På den ene halvdel af pizzaen placeres løg, hvidløg, spagetti og ost. Sørg for at der er ca. 1 cm tilbage i kanten, hvor der ikke er fyld.
  15. Hæld en passende mængde tomatsauce over (1-2 dl)
  16. Fold pizzaen på midten og tryk den sammen i kanten
  17. Bag calzonen (den nu foldede pizza) i en forvarmet ovn på 230 grader i 15 minutter
  18. Calzonen serveres straks (skal der laves flere kan den kort varmes i ovnen inden servering, hvis den er kølet af)
  19. Velbekomme!