Hjemmelavet tomatpure er mest noget, der skal laves for sjov eller hvis der er rigtig mange tomater i overskud. Det tager lang tid og der er et stort svind (80%). Men, som med så meget andet, så er det lidt sjovt at lave sit eget, også selvom det tager meget laaaang tid.
På billedet er det frossen tomatpure. Det er den måde, jeg plejer at gemme det på.
/Dann
Ingredienser
- 4 ds (1600 ml) flåede tomater
Fremgangsmåde
- Blend tomaterne i et par minutter på den højeste styrke
- Hæld tomaterne gennem en si ned i en gryde (det der bliver i sien skal smides væk)
- Lad nu tomaterne småsimre på lav (2/9) varme i 8-9 timer til konsistensen bliver som tomat pure. Rør jævnligt.
- Gem nu tomatpureen i en passende beholder (jeg plejer at fryse dem i store isterninger, men de kan også henkoges – husk da lidt citronsaft i hvert glas afht PH værdien)
- Tomatpurreren er nu færdig og klar til at blive brugt