Simple luftige boller af hvidt mel. Det er fantastisk at spise en varm og frisk bolle med en smule smør til. Det bliver ikke meget bedre.
De kan klart anbefales at lave, også selvom det tager lidt tid.
/Dann
Ingredienser
- 1,8 gram tørgær
- 213 gram lunken vand
- 213 gram hvedemel
- 533 gram hvedemel
- 11 gram salt
- 2 gram tørgær
- 333 gram lunken vand
Fremgangsmåde
- Kom 213 gram lunken vand op i en skål
- Opløs 1,8 gram tørgær i andet
- Lad det hvile i 5 minutter
- Bland 213 gram mel i skålen og rør godt rundt
- Stil det til at hvile ved stuetemperatur i minimum 12 timer
- Bland 2 gram tørgær samt 333 gram lunken vand i skålen og rør godt rundt
- Lad det hvile i 5 minutter
- Bland resten af melet (533 gram) i skålen og rør godt rundt
- Lad dejen stå i 15 minutter
- Drys saltet ud over dejen
- Vend dejen rundt i skålen hvert 10. minut i en time
- Kom skålen med dejen i køleskabet i ca. 12 timer
- Hæld dejen ud på et let melet bord
- Del dejen i otte lige stor stykker
- Lad dejen hvile i 15 minutter
- Forbered en bageplade med bagepapir (eller en form til flutes drysset med rismel for at undgå det brænder fast)
- Form hver klump dej til en bolle med spændt overflade
- Kom bollerne på bagepladen
- Lad dem hæve under dække i 2 time
- Bag dem 25 minutter i en forvarmet ovn på 250 grader. Sprøjt 15 gange med en vandforstøver ind i ovnen
- Sæt bollerne til at køle af i minimum 10 minutter inden de serveres
- Bollerne er nu klar
- Velbekomme!