Hvide luftige boller

Hvide luftige bollerSimple luftige boller af hvidt mel. Det er fantastisk at spise en varm og frisk bolle med en smule smør til. Det bliver ikke meget bedre.

De kan klart anbefales at lave, også selvom det tager lidt tid.

/Dann

Ingredienser

  • 1,8 gram tørgær
  • 213 gram lunken vand
  • 213 gram hvedemel
  • 533 gram hvedemel
  • 11 gram salt
  • 2 gram tørgær
  • 333 gram lunken vand

Fremgangsmåde

  1. Kom 213 gram lunken vand op i en skål
  2. Opløs 1,8 gram tørgær i andet
  3. Lad det hvile i 5 minutter
  4. Bland 213 gram mel i skålen og rør godt rundt
  5. Stil det til at hvile ved stuetemperatur i minimum 12 timer
  6. Bland 2 gram tørgær samt 333 gram lunken vand i skålen og rør godt rundt
  7. Lad det hvile i 5 minutter
  8. Bland resten af melet (533 gram) i skålen og rør godt rundt
  9. Lad dejen stå i 15 minutter
  10. Drys saltet ud over dejen
  11. Vend dejen rundt i skålen hvert 10. minut i en time
  12. Kom skålen med dejen i køleskabet i ca. 12 timer
  13. Hæld dejen ud på et let melet bord
  14. Del dejen i otte lige stor stykker
  15. Lad dejen hvile i 15 minutter
  16. Forbered en bageplade med bagepapir (eller en form til flutes drysset med rismel for at undgå det brænder fast)
  17. Form hver klump dej til en bolle med spændt overflade
  18. Kom bollerne på bagepladen
  19. Lad dem hæve under dække i 2 time
  20. Bag dem 25 minutter i en forvarmet ovn på 250 grader. Sprøjt 15 gange med en vandforstøver ind i ovnen
  21. Sæt bollerne til at køle af i minimum 10 minutter inden de serveres
  22. Bollerne er nu klar
  23. Velbekomme!