Snoet Baguette med krymmel og smag (eller boller)

11. august 2020 | Skrevet af Dann

Snoet Baguette med krymmel og smagVi er vilde med baguettes. Vi er også helt vilde med Pain Paillasse brød. De to ting skulle kombineres, så her kommer en meget smagfuld variant af en baguettes med krydret smag.

De tager tid at lave, men det er bestemt det værd. Overvej at lave halv portion almindelige baguettes og halv portion af denne dej.

Boller med krymmel og smagVi plejer at lave en fuld portion, men så lave halvdelen til baguettes og den anden halvdel til boller. Her følger fremgangsmåden til begge.

En klar favorit hos os.

/Dann

Ingredienser

  • 1,8 gram tørgær
  • 213 gram lunken vand
  • 213 gram hvedemel
  • 533 gram hvedemel
  • 13 gram salt
  • 2 gram tørgær
  • 333 gram lunken vand
  • 2 spsk st paprika
  • 1,5 spsk tabasco sauce
  • 4 friske jalapeno (eller anden chili)
  • 145 g soltørrede tomater i olie (drænet for olie)
  • Majsgryn

Fremgangsmåde – fælles start

  1. Kom 213 gram lunken vand op i en skål
  2. Opløs 1,8 gram tørgær i andet
  3. Lad det hvile i 5 minutter
  4. Bland 213 gram mel i skålen og rør godt rundt
  5. Stil det til at hvile ved stuetemperatur i minimum 12 timer
  6. Bland 2 gram tørgær samt 333 gram lunken vand i skålen og rør godt rundt
  7. Bland tabasco saucen i skålen og rør godt rundt
  8. Lad det hvile i 5 minutter
  9. Mens dejen hviler drænes de soltørrede tomater
  10. Rengør og rens chilifrugterne
  11. Hak både soltørrede tomater og chilier i grove stykker
  12. Bland resten af melet (533 gram) og paprika i skålen og rør godt rundt
  13. Lad dejen stå i 15 minutter
  14. Drys saltet, chili og soltørrede tomater ud over dejen
  15. Vend dejen rundt i skålen hvert 10. minut i en time
  16. Kom skålen med dejen i køleskabet i ca. 12 timer
  17. Hæld dejen ud på et let melet bord
  18. Grunddejen er nu klar, og det skal vælges om det er boller eller baguette

Fremgangsmåde (fortsat) – snoet baguettes

  1. Del dejen i fire lige stor stykker
  2. Lad dejen hvile i 15 minutter
  3. Forbered en bageplade med bagepapir (eller en form til flutes drysset med rismel for at undgå det brænder fast)
  4. Form til baguettes i samme længde som bagepladen
  5. Rul baguettesene i majsgryn
  6. Sno hver baguettes 6-10 gange om sig selv
  7. Placer baguettesene på bagepladen
  8. Lad dem hæve under dække i 1½-2 time
  9. Bag dem 22 minutter i en forvarmet ovn på 250 grader. Sprøjt 15 gange med en vandforstøver ind i ovnen. De første 10 min skal være med varmluft. Derefter almindelig.
  10. Sæt baguettesene til at køle af i minimum 10 minutter inden de serveres
  11. Baguettesene er nu klar
  12. Velbekomme!

Fremgangsmåde (fortsat) – boller

  1. Del dejen i otte lige stor stykker
  2. Lad dejen hvile i 15 minutter
  3. Forbered to bageplader med bagepapir (eller en form til flutes drysset med rismel for at undgå det brænder fast)
  4. Form til boller
  5. Rul bolerne i majsgryn
  6. Placer bollerne på bagepladen
  7. Lad dem hæve under dække i 1½-2 time
  8. Bag dem 15 minutter i en forvarmet ovn på 250 grader. Sprøjt 15 gange med en vandforstøver ind i ovnen. De første 5 min skal være med varmluft. Derefter almindelig.
  9. Sæt bollerne til at køle af i minimum 10 minutter inden de serveres
  10. Baguettesene er nu klar
  11. Velbekomme!

Der er lukket for kommentarer.