Vi er vilde med baguettes. Vi er også helt vilde med Pain Paillasse brød. De to ting skulle kombineres, så her kommer en meget smagfuld variant af en baguettes med krydret smag.
De tager tid at lave, men det er bestemt det værd. Overvej at lave halv portion almindelige baguettes og halv portion af denne dej.
Vi plejer at lave en fuld portion, men så lave halvdelen til baguettes og den anden halvdel til boller. Her følger fremgangsmåden til begge.
En klar favorit hos os.
/Dann
Ingredienser
- 1,8 gram tørgær
- 213 gram lunken vand
- 213 gram hvedemel
- 533 gram hvedemel
- 13 gram salt
- 2 gram tørgær
- 333 gram lunken vand
- 2 spsk st paprika
- 1,5 spsk tabasco sauce
- 4 friske jalapeno (eller anden chili)
- 145 g soltørrede tomater i olie (drænet for olie)
- Majsgryn
Fremgangsmåde – fælles start
- Kom 213 gram lunken vand op i en skål
- Opløs 1,8 gram tørgær i vandet
- Lad det hvile i 5 minutter
- Bland 213 gram mel i skålen og rør godt rundt
- Stil det til at hvile ved stuetemperatur i minimum 12 timer
- Bland 2 gram tørgær samt 333 gram lunken vand i skålen og rør godt rundt
- Bland tabasco saucen i skålen og rør godt rundt
- Lad det hvile i 5 minutter
- Mens dejen hviler drænes de soltørrede tomater
- Rengør og rens chilifrugterne
- Hak både soltørrede tomater og chilier i grove stykker
- Bland resten af melet (533 gram) og paprika i skålen og rør godt rundt
- Lad dejen stå i 15 minutter
- Drys saltet, chili og soltørrede tomater ud over dejen
- Vend dejen rundt i skålen hvert 10. minut i en time
- Kom skålen med dejen i køleskabet i ca. 12 timer
- Hæld dejen ud på et let melet bord
- Grunddejen er nu klar, og det skal vælges om det er boller eller baguette
Fremgangsmåde (fortsat) – snoet baguettes
- Del dejen i fire lige store stykker
- Lad dejen hvile i 15 minutter
- Forbered en bageplade med bagepapir (eller en form til flutes drysset med rismel for at undgå det brænder fast)
- Form til baguettes i samme længde som bagepladen
- Rul baguettesene i majsgryn
- Sno hver baguettes 6-10 gange om sig selv
- Placer baguettesene på bagepladen
- Lad dem hæve under dække i 1½-2 timer
- Bag dem 22 minutter i en forvarmet ovn på 250 grader. Sprøjt 15 gange med en vandforstøver ind i ovnen. De første 10 min skal være med varmluft. Derefter almindelig.
- Sæt baguettesene til at køle af i minimum 10 minutter, inden de serveres
- Baguettesene er nu klar
- Velbekomme!
Fremgangsmåde (fortsat) – boller
- Del dejen i otte lige stor stykker
- Lad dejen hvile i 15 minutter
- Forbered to bageplader med bagepapir
- Form til boller
- Rul bollerne i majsgryn
- Placer bollerne på bagepladen
- Lad dem hæve under dække i 1½-2 time
- Bag dem 15 minutter i en forvarmet ovn på 250 grader. Sprøjt 15 gange med en vandforstøver ind i ovnen. De første 5 min skal være med varmluft. Derefter almindelig.
- Sæt bollerne til at køle af i minimum 10 minutter, inden de serveres
- Bollerne er nu klar
- Velbekomme!