Kold og kølig er en dejlig måde at få sin kaffe på om sommeren. Det er en enkelt servering, der giver både kulde og kaffe.
Specielt Lene er helt vild med denne servering, der helst skal laves en del gange i løbet af sommeren.
/Dann
Ingredienser – Iskaffe
- 200 ml skummetmælk
- 100 ml espresso
- 1 tsk sukker
- 8 isterninger med kaffe
Fremgangsmåde – Iskaffe
- Lav espressoen
- Bland sukkeret i espressoen
- Kom 4 isterninger over i et glas (som kaffen serveres i)
- Kom 4 isterninger i en beholder
- Blend isterningerne lidt med en stavblender, så de bliver små stykker
- Hæld 150 ml. mælk og espressoen op i beholderen
- Rør godt rundt
- Hæld det hele over i glasset
- Lav mælkeskum af de sidste 50 ml. mælk
- Hæld mælkeskummet øverst i glasset
- Iskaffen er nu klar til servering
- Velbekomme!
Ingredienser – Isterninger med kaffe
- 110 gram kaffebønner
- 900 ml vand
- 2 isterningposer
Fremgangsmåde – Isterninger med kaffe
- Kværn kaffebønnerne og kom dem op i en kaffekande til stempelkaffe
- Kog vandet
- Kom vandet i kaffekanden og rør godt rundt
- Lad det stå til det bliver koldt
- Hæld nu forsigtigt kaffen over i isterningposerne. Undgå kaffegrums
- Frys isterningposerne i ca. 6 timer
- Isterningerne med kaffe er nu klar til brug i en god iskaffe