En super enkel og velsmagende ret lavet med sous vide kyllingebryst, tomatsauce og ris. Kræver ikke meget at lave og smager i sin enkelthed utrolig godt.
Skal der varieres lidt, så kan en citron/persille pesto og noget frisk pasta også varmt anbefales. Det er fantastisk, men kræver lidt mere.
/Dann
Ingredienser – kyllingsbryser
- 4 kyllingebryster
- Salt
- Peber
- Olivenolie
- Stegekombo
Ingredienser – tomatsauce
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 1 dåse tomat (400 ml)
- 1 tsk sukker
- 1 spsk paprika
- 1 spsk eddike
- 100 ml fløde
- 1/2 tsk salt
- 1/2 stødt peber
- Stegekombo
Ingredienser – ris
- 4 dl ris
- 6 dl vand
- 2 spsk salt
Fremgangsmåde – fælles
- Start fremgangsmåden med kyllingebryster (se separat opskrift på sous vide kylling bryst). Når kyllingen er kommet i vandet fortsættes nedenfor
- Lav tomatsaucen
- Start risene 25 minutter før de skal serveres
- Færdiggør alle fremgangsmåderne
- Retten er nu klar til servering
Fremgangsmåde – Tomatsauce
- Skræl og hak både løg og hvidløg
- Blend tomaterne
- Varm en kasserolle op til mellehøj (6/9) varme
- Kom lidt stegekombo i kasserollen
- Svits løgene til de bliver klare
- Tilsæt nu hvidløg, sukker og paprika
- Efter 2 minutter skrues ned på lav (3/9) varme og alt undtagen fløden tilsættes
- Lad sovsen simre I minimum 50 minutter
- 10 minutter før servering tilsættes fløden og den røres ud i sovsen
- Lad det simre I 10 minutter
- Sovsen er nu klar til servering
Fremgangsmåde – Ris
- Kom vand i en gryde
- Kom låg på gryden
- Varm gryden op til vandet koger
- Tilsæt salt til vandet
- Kom risen i vandet
- Kom låg på
- Skru ned på lav (2/9) varme
- Vent 11 minutter
- Sluk for varmen
- Vent yderligere 11 minutter
- Risene er nu klar til servering