Flødeskum, vanilje, marengs og friske bær. Hvad kan næsten gå galt i denne dessert? Den er ikke altid et hit hos børn grundet flødeskummen, men alle der kan lide flødeskum plejer at være vild med den.
Navnet kommer fra at det er en marengs der er ”smadret” og blandet med de øvrige ingredienser.
/Dann
Ingredienser – marengs
- 6 æggehvider
- 300 gram sukker
- 1 lille spsk hvidvinseddike
Ingredienser – bær
- 125 gram solbær og hindbær
- 170 gram jordbær
Ingredienser – flødeskum
- ½ L fløde
- 2 knivspids vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Kom æggehviderne op i en skål
- Pisk dem med en elpisker til de bliver luftige
- Drys sukkeret ned i skålen, mens der piskes
- Tilsæt hvidsvinseddiken og pisk videre
- Pisk til der ikke er flere ”sukkerkorn” tilbage
- Forbered en bageplade med bagepapir
- Hæld marengsmassen ud på bagepapiret og fordel den jævnt med en spatel
- Bag marengsen i en forvarmet ovn på 110 grader i 65 minutter. Ovnen må ikke åbnes undervejs, og marengsen kan med fordel blive i ovnen efter varmen er slukket for at blive rigtig god.
- Vent til marengsen bliver kold
- Skyl og rens de friske bær. Skærm dem gerne i nogle mindre stykker
- Knus marengsen i mindre stykker og kom den op i skålen
- I en anden skål piskes flødeskum af fløden og vaniljesukkeret
- Kom den færdige flødeskum over i skålen
- Rør godt rundt i det hele
- Kom nu den færdige Ethon Mess over i nogle glas
- Glassene kan serveres straks eller stilles på køl
- Velbekomme!