Sur-sød sovs

Sur-sød sovsSur-sød sovs er et must til forårsruller, og er det også herhjemme.

Den er nem at lave og er en klassiker.

/Dann

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk riseddike
  • 1½ tk salt
  • 1 spsk ketchup
  • 1/2 frisk rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 cm  ingefær
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1½ spsk koldt vand

Fremgangsmåde

  1. Skræl og riv i ingefæren
  2. Skyl og hak chilien fint
  3. Kom alle ingredienserne undtagen det kolde vand og majsstivelsen op i en lille kasserolle
  4. Kog indholdet af kasserollen ved svag (2/9) varme i 5-10 minutter
  5. Rør majstivelsen ud i det kolde vand
  6. Rør stivelsen i gryden og kog videre i 3-4 minutter
  7. Hæld saucen over i en skål
  8. Lad saucen køle af til den er stuetemperatur
  9. Smag eventuelt til med honning, chili, eddike og salt
  10. Saucen er nu klar til servering
  11. Velbekomme!