Sur-sød sovs er et must til forårsruller, og er det også herhjemme.
Den er nem at lave og er en klassiker.
/Dann
Ingredienser
- 2 dl vand
- 2 spsk honning
- 2 spsk riseddike
- 1½ tk salt
- 1 spsk ketchup
- 1/2 frisk rød chili
- 2 fed hvidløg
- 1 cm ingefær
- 1 spsk majsstivelse
- 1½ spsk koldt vand
Fremgangsmåde
- Skræl og riv i ingefæren
- Skyl og hak chilien fint
- Kom alle ingredienserne undtagen det kolde vand og majsstivelsen op i en lille kasserolle
- Kog indholdet af kasserollen ved svag (2/9) varme i 5-10 minutter
- Rør majstivelsen ud i det kolde vand
- Rør stivelsen i gryden og kog videre i 3-4 minutter
- Hæld saucen over i en skål
- Lad saucen køle af til den er stuetemperatur
- Smag eventuelt til med honning, chili, eddike og salt
- Saucen er nu klar til servering
- Velbekomme!