Kryddersmør (hvidløg)

Kryddersmør med hvidløgKryddersmør er et fantastisk tilbehør til en god bøf, til bagte kartofler eller som substitut for sovs ved varme retter. Herhjemme er favoritten en variation med hvidløgssmør. Det er den variation, som vi alle er enige om smager rigtig godt.

Det er super nemt at lave, kan laves i forvejen og er hurtigt at tage i brug og skære ud, når det skal bruges. Det kan klart anbefales at lave sit eget.

/Dann

Ingredienser

  • 150 gram smør
  • 3 fed hvidløg
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids friskkværnet stort peber
  • ½ tsk citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Kom smørret i en skål
  2. Lad skålen stå en times tid ved stuetemperatur (indtil smørret bliver blødt)
  3. Skræl og præs nu hvidløget ned i skålen
  4. Kom de øvrige ingredienser ned i skålen
  5. Bland det hele godt sammen med en gaffel
  6. Forbered et stykke husholdningsfilm, der skal ligge fladt på et bord
  7. Med hænderne formes smørret til en “pølse” i passende tykkelse
  8. Placer nu smøret på husholdningspapiret og rul det sammen
  9. Kom kryddersmørret i køleskabet i 2-3 timer
  10. Kryddersmøret er klar til brug, og kan holde sig 2-4 dage i køleskabet
  11. Velbekomme!