Syltede rødløg

Syltede rødløg

Til vores hjemmelavede Bleekers Sharwarma smager det for mig super godt at have lidt syltende rødløg med i dem. Ligesom det også er yderst brugbart i en hjemmelavet burger.

Herhjemme er det mest mig der kan lide dem, men derfor skal I nu ikke snydes for en opskrift, da de andre ikke har sagt nej til dem 🙂

De er ikke en fast del af vores madplanlægning, men bliver dog lavet fra tid til anden, når vi har en madplan med retter, hvor de vil passe til.

/Dann

Ingredienser

  • 150 gram sukker
  • 200 gram vand
  • 200 gram eddike
  • 5 peberkorn
  • ½ knivspids salt
  • 2 rødløg

Fremgangsmåde

  1. Skræl rødløget
  2. Skær rødløget i tynde skiver
  3. Kog noget vand og skyl et sylteglas med det kogende vand (skyl eventuelt også atamon i bagefter)
  4. Kom de tynde skiver rødløg over i sylteglasset
  5. Kom sukker, vand, eddike, peberkorn og salt op i en kasserolle
  6. Få indholdet af kasserollen til at koge i 3 minutter
  7. Hæld indholdet af kasserollen over rødløget i sylteglasset til det er fyldt (der vil højst sandsynligvis være lidt væske tilbage – afhænger af størrelsen på sylteglasset, hvor jeg bruger 1/2 L glas)
  8. Luk låget straks og sæt den til at køle af
  9. Når den er ved stuetemperatur kommes den i køleskabet
  10. Efter nogle timer i køleskabet er de syltede rødløg klar
  11. Velbekomme!