Til vores hjemmelavede Bleekers Sharwarma smager det for mig super godt at have lidt syltende rødløg med i dem. Ligesom det også er yderst brugbart i en hjemmelavet burger.
Herhjemme er det mest mig der kan lide dem, men derfor skal I nu ikke snydes for en opskrift, da de andre ikke har sagt nej til dem 🙂
De er ikke en fast del af vores madplanlægning, men bliver dog lavet fra tid til anden, når vi har en madplan med retter, hvor de vil passe til.
/Dann
Ingredienser
- 150 gram sukker
- 200 gram vand
- 200 gram eddike
- 5 peberkorn
- ½ knivspids salt
- 2 rødløg
Fremgangsmåde
- Skræl rødløget
- Skær rødløget i tynde skiver
- Kog noget vand og skyl et sylteglas med det kogende vand (skyl eventuelt også atamon i bagefter)
- Kom de tynde skiver rødløg over i sylteglasset
- Kom sukker, vand, eddike, peberkorn og salt op i en kasserolle
- Få indholdet af kasserollen til at koge i 3 minutter
- Hæld indholdet af kasserollen over rødløget i sylteglasset til det er fyldt (der vil højst sandsynligvis være lidt væske tilbage – afhænger af størrelsen på sylteglasset, hvor jeg bruger 1/2 L glas)
- Luk låget straks og sæt den til at køle af
- Når den er ved stuetemperatur kommes den i køleskabet
- Efter nogle timer i køleskabet er de syltede rødløg klar
- Velbekomme!