Den absolut bedste slags fast food jeg kender, er en shawarma. Der har derfor et stykke tid været en ambition om at lave noget lignende herhjemme. Efter først at have brugt nogle år på at finde den helt rigtige opskrift på chilisauce, var tiden kommet til kødet, og selvom det ikke er den helt samme, så smager dette super godt.
Vi er endt med en opskrift, der ikke tager lang tid, der er nem at lave og som vi alle kan lide. Dertil kan den jo varieres i det uendelige med, hvad vi lige har i køleskabet.
Det er helt sikkert en fast del af vores madplan fremover.
/Dann
Ingredienser – kød
- Ca. 180 gram oksekød i strimler
- 1 tsk stødt korianderfrø
- ½ tsk stødt spidskommen
- 1/4 tsk stødt kanel
- 1/4 tsk knust sort peber
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk knust tørret chili
- 1 tsk groft salt
- 1 spsk olievenolie
Fremgangsmåde – kød
- Skær kødet i mindre stykker af ca. ½-1 cm x ½-1 cm
- Kom kødet op i en lille skål
- Kom alle krydderierne (med undtagelse af salt) op i skålen
- Skræl hvidløget og pres det ned i skålen
- Bland godt rundt i skålen, så det hele bliver blandet sammen
- Kom låg eller folie på skålen og sæt den i køleskabet
- Vent minimum 3 timer, men gerne til dagen efter
- Bland nu salt og olie i skålen og rør godt rundt
- Steg kødet på en pande i ca. 3-5 minutter til det er gennemstegt, men stadig mørt
- Tag kødet af panden
- Kødet er nu klart til din shawarma
Ingredienser – rullen (ca. 7 stk)
- Kød (som beskrevet ovenfor)
- 1 agurk
- 2 tomater
- et par salatblade
- 1 rødløg (eventuelt syltet i stedet)
- 1 rød peberfrugt
- Dressing (ketchup, creme fraiche, hjemmelavet chilisauce, etc.)
- 7-8 hvede tortillas (vi køber dem færdiglavet)
Fremgangsmåde – rullen
- Sørg for at kødet er færdigstegt
- Vask agurken og skær den i mindre stykker
- Vask tomaten og skær den i mindre stykker
- Vask salatbladene, slyng dem så de bliver tørre og skær dem i strimler
- Skræl rødløget og skær det i halve skiver
- Vask peberfrugten og skær den i stykker
- Varm tortillaen i ovnen
- Kom alle de ønskede ingredienser på den (husk at efterlade 1/4 i bunden tom)
- Rul tortillaen sammen (halvvejs bøjes bunden op og der rulles videre)
- Pak den eventuelt ind i lidt køkkenrulle eller sølvpapir, så den holder formen
- Den er nu klar til servering
- Velbekomme!