Det er ikke så tit, at vi bager kager herhjemme. Det skyldes primært, at jeg meget hellere vil spise noget godt brød. Men der er undtagelser. Både når det kommer til hvilke kager, vi gerne vil spise og ikke mindst også til, at Signe gerne vil have kage engang imellem. Derfor sker det også rimeligt regelmæssigt, at der bliver lavet kage i ovnen.
Den seneste kage, der kom ud af ovnen, var en kanalkage. Faktisk var det Lene, der startede med at lave den, men efter jeg havde smagt den første gang, var jeg helt sikker på, at jeg måtte lære at lave den også. Som sagt så gjort, og nu er det blevet til en fast del af menukortet, når vi snakker om, hvilken kage der skal bages.
Kanelkagen er hurtig at lave, smager godt og kan holde sig fint i køleskabet. En perfekt kombination til os.
/Dann
Ingredienser – kagen
- 600 gram hvedemel
- 500 gram sukker
- 700 ml kærnemælk
- 2 tsk natron
- 175 gram smør
- 25 gram stødt kanel
Ingredienser – glasuren
- 175 gram smør
- 350 gram flormelis
- 3 spsk kakao pulver
- 2 past æggeblommer
Fremgangsmåde
- Bland hvedemel, sukker, natron og kanel i en skål
- Smelt smøret til dejen
- Bland kærnemælk og det smeltede smør i skålen med de tørre ingredienser
- Rør godt rundt til dejen har en ens konsistens
- Kom et bagepapir ned i en bradepande på 35×25 cm
- Hæld dejen ned på bagepapiret i bradepanden
- Bag kagen i ca. 60 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader. Check løbende ved at stikke en pind ind i kagen. Hvis dejen hænger fast er den ikke færdig.
- Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af i bradepanden
- Smelt smørret til glasuren i en kasserolle
- Fjern kasserollen fra varmen
- Rør flormelis, kakao og æggeblommer i kasserollen under kraftig omrøring
- Smør nu glasuren ud over kagen
- Lad glasuren størkne
- Kagen er nu klar til servering
- Velbekomme!