Inspireret af en opskrift, jeg så på nettet fik jeg lyst til at eksperimentere med at marinere en kylling i yoghurt. Det endte med denne opskrift, der kombinerer en yoghurtsauces specielle smag med tomat og nogle rigtig gode stegte kyllingstykker.
Retten er nem at lave – også på en hverdag. Retten kan nemlig startes om morgnen og laves færdig om aftnen. Det har vi gjort en del gange, og det har vi aldrig fortrudt.
Denne ret er hurtigt blevet en fast del af vores madplanlægning, da det er en ret, som vi alle tre kan lide.
/Dann
Ingredienser – lagen
- ½ kg yoghurt
- 5 hele nelliker
- 3 hele kardemommekapsler
- 1 stang kanel
- 1 tsk stødt chilipulver
- 2 laurebærblade
- 10 sorte peberkorn
- 2 spsk limesaft
- 30 gram mandler
Ingredienser – saucen
- 2 løg
- ½ tsk peber
- ½ tsk salt
- 1 boulionterning, hønse
- 1 knivspids paprika
- 1 tsk sukker
- ½ l vand
- 1 ds (400 ml) flåede tomater
- 2 hvidløg
- 2-3 cm frisk ingefær
- 1½ tsk stødt korriander
- 1 tsk spidskommen
Ingredienser – kyllingen
- 2-3 kyllingbryst filleter
Fremgangsmåde
- Rens og skær kyllingbrysterne op i mindre stykker på 2×2 cm
- Varm en pande op til mellem varme
- Rist krydderinerne og mandlerne på panden
- Kom krydderierne op i en krydderikværn
- Kværn krydderierne i kværnen (eller brug en morter)
- Bland yoghurten, krydderierne og limesaften sammen i en skål
- Bland kyllingstykkerne i skålen
- Kom låg på skålen og sæt den i køleskabet i mindst 8 timer, men gerne længere
- Tag yoghurtlagen med kyllingstykkerne ud af køleskabet
- Skræl og hak løg og hvidløg
- Skræl og riv ingefæren
- Blend de flåede tomater
- Varm en kasserolle op til middel varme
- Svits løg og hvidløg
- Tilsæt de øvrige ingredienser til saucen
- Lad saucen simre i minimum 50 minutter
- Varm en pande op til høj varme
- Tag kyllingstykkerne op på panden og steg dem. Lagen bliver mørk, og det er helt fint
- Kom den resterende del af lagen op i saucen og lad den simre med i 15 minutter
- Retten er nu klar til servering
- Velbekomme!