Agurksalat

AgurksalatEn af mine mange favoritter på menuen juleaften er agurksalat. Det har altid været en rigtig god spise for mig. Traditionen tro, så er det min far, der laver agurksalaten juleaften. Den tradition vil jeg dog gerne gøre lidt op med. Dels fordi jeg gerne vil have en god agurksalat andre dage end juleaften og dels fordi jeg forbereder mig til, at vi skal holde juleaften selv på et tidspunkt.

Efter et par forsøg har jeg nu fundet den opskrift, jeg fremadrettet vil bruge til at lave agurksalat. Der er lidt mere eddike i end de fleste andre, og så er der mindre peber i, end en del opskrifter foreslår. Konklusionen er for mig den perfekte agurksalat, der helt sikkert vil blive lavet fremover i julen herhjemme.

/Dann

Ingredienser

 • 1 agurk
 • 1 dl eddike
 • ½ dl vand
 • 2½ spsk sukker
 • 1 tsk salt
 • 1 knivspids stødt peber

Fremgangsmåde

 1. Find en skål med låg
 2. Kom eddike, vand, sukker, salt og peber op i skålen
 3. Rør godt rundt i skålen til sukker og salt er helt opløst
 4. Skyl agurken
 5. Skær et lille stykke af i den ene ende
 6. Med en kartoffelskræller skrælles tynde skiver af agurken
 7. Bland agurken med væsken i skålen
 8. Kom et låg på skålen
 9. Stil skålen i køleskabet
 10. Efter ca. 1 time kan agurksalaten bruges, men den er bedst dagen efter
 11. Velbekomme!