Risengrød

Risengrød med kanel og smørklat“Det er risengrød”. Sådan starter en julesang, som Signe nærmest kender uden ad. Ikke fordi hun har set noget af den julekalender (Nissebanden), men fordi hun er helt vild med risengrød. For os er det en ret, der bare “skal” spises mindst en gang i løbet af december. Det er på en eller anden måde indebegrebet af jul.

Foruden at være en traditionel juleret herhjemme, så er det uden tvivl også Signes favoritspise sammen med pandekager og pizza. Derfor er risengrød også en fast del af vores madplan i vinterhalvåret herhjemme – også når det ikke er jul.

På billedet er risengrøden serveret på den helt klassiske måde med kanelsukker (1 dl sukker, 2/3 spsk kanel) og en smørklat i midten.

/Dann

Ingredienser

  • 2 L sødmælk
  • 275 gram grødris
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Hæld mælken op i en stor gryde
  2. Varm mælken op til den bliver varm på mellem varme (5/9)
  3. Kom grødrisen i mælken
  4. Rør rundt i risene ca. hvert 3 minut. Kan være mindre, hvis temperaturen sænktes
  5. Efter ca. 1 time (2 timer ved lavere temperatur) har grøden fået en passende konsistens til, at den kan serveres
  6. Drys nu saltet ud over grøden og rør godt rundt.
  7. Risengrøden er nu klar
  8. Velbekomme!