Grov sennep

Grov sennepSennep er en ingrediens som jeg først i løbet af de sidste år har fået øjnene op for. Indtil da har jeg brugt sennep som tilbehør til mad på samme måde som en sovs. Men siden jeg første gang lavede vindaloo-pasta, har jeg brugt sennep til en del ting. Derfor måtte det også være tid til at lave sennep selv. Det blev til en del søgen på nettet og det endte med, at det jo faktisk er vildt nemt at lave en sennep helt fra bunden.

Nedenfor følger den standard opskrift, som jeg altid har stående i køleskabet. Den kan varieres ud i det uendelige for at få lige netop den smag, man ønsker. Et lille tip er i øvrigt at købe sennepsfrø i en helseforretning, da det ellers er super dyrt.

/Dann

Ingredienser

 • ½ dl (40 gram) gule sennepsfrø
 • 1 spsk (10 gram) sorte sennepsfrø
 • 1 tsk fint salt
 • ½ dl koldt vand
 • 2 tsk brun farin
 • 2 spsk hvidsvineddike

Fremgangsmåde

 1. Kom sennepsfrøene op i en minnihakker eller en morter
 2. Stød eller “blend” sennepsfrøene til så fin en konsistens, som ønskes (jeg laver den semi grov)
 3. Bland alle de øvrige ingredienser sammen
 4. Kog eventuelt senneppen kort, hvis smagen skal være mindre skarp – jeg gør det ikke
 5. Kom senneppen på glas
 6. Lad den stå i mindst 1½ døgn i køleskabet inden den bruges
 7. Velbekomme!