At Signe er vild med kager og slik er nok ikke den store overraskelse for nogen. Derfor har jeg også i løbet af det seneste halve år bevæget mig ud i kagebagningens store kunst. Egentlig kan jeg meget bedre lide at bage og spise brød. Men med en datter og en kone, der er pjattet med kager, har jeg indset, at der ikke er nogen vej uden om. Jeg er nødt til at bage kager.
Denne gang er turen kommet til en drømmekage. En kage som Signe har talt meget om, men som hun faktisk endte med ikke at spise særligt meget af. Vi tror hun havde ret høje tanker om kagen når det nu var en _drømme_kage. Lidt højere tanker end kagen her kan indfri.
Selvom Signe ikke spiste så meget, så synes vi nu alle at den smager godt og det er helt sikkert ikke sidste gang vi har lavet denne kage.
/Dann
Ingredienser – dej
- 4 æg
- 250 gram sukker
- 250 gram hvedemel
- 2½ tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 dl mælk
- 50 gram smør
Ingredienser – fyld
- 125 gram smør
- 150 gram kokosmel
- 250 gram brun farin
- ½ dl mælk
Fremgangsmåde
- Kom sukkeret op i en skål
- Slå æggene ud heri
- Pisk æg og sukker sammen til en æggensps
- Kom smør og mælk i en kasserolle
- Varm kasserollen op indtil smøret er smeltet
- Bland mel, bagepulver og vaniljesukker i en skål for sig
- Bland alle ingredienserne sammen i skålen og ælt det forsigtigt
- Lad dejen hvile i 10 minutter under dække
- Forbered en bradepande på ca. 20 x 30 cm med bagepapir
- Rul dejen ud så den passer i bradepanden og kom over i bradepanden
- Bag nu dejen i en forvarmet ovn på 200 grader i 20 minutter
- Mens dejen er i ovnen kommes alle ingredienserne til fyldet op i en kasserolle og der røres godt rundt
- Varm kasserollen op så indholdet nærmest koger i et par minutter (det tager ca. den tid, kagen skal bage i ovnen)
- Efter de 20 minutter tages kagen ud af ovnen og fyldet hældes ovenpå kagen og fordeles rundt
- Bag kagen i yderligere 5 minutter med fyldet
- Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i 10 minutter
- Kagen er nu klar til servering
- Velbekomme!