Hjemmelavet burger har været på menuen hos os i mere end ti år. Det er dog først her i løbet af de sidste 4-5 år, at hjemmelavet også har betydet hjemmelavet boller. Det er nu blevet en fast del af det at få burger, selvom det betyder at vi kun kan få det i weekenden. Vi synes ganske enkelt at det smager bedre med en hjemmelavet bolle til en hjemmelavet burger.
Set fra bagerens perspektiv er det lidt ærgerligt, da det tager nogle timer at bage bollerne, men under fem minutter inden de bliver spist af hele familien herhjemme. Nogen gange er det mere grove boller, men engang imellem skal vi have de helt klassiske boller, og dem kommer opskriften på her.
Alle kan lide maden, og de er allerede en del af madplanen herhjemme.
/Dann
Ingredienser
- 250 ml vand
- 30 gram sukker
- 2,5 gram tørgær
- 500 gram mel
- 1 tsk salt
- 50 gram smør
- Ca 1. spsk sesamfrø
Fremgangsmåde
- Tag smørret ud af køleskabet
- Kom vandet op i en skål
- Opløs gæren i skålen og lad den hvile i 15 minutter
- Rør sukker, salt og mel ind i vandet
- Lad det hvile i 10 minutter
- Ælt dejen i 3 minutter på et bord
- Ælt nu smørret ind i dejen og fortsæt hermed i ca. 5 minutter
- Form dejen til en kugle og sæt den til at hæve i en times tid under et dække
- Forbered en bageplade med bagepapir
- Kom dejen ud på et bord og del den i 6 stykker
- Form hver del dej til en bolle og placer den på bagepladen
- Lad bollerne hæve i en times tid under dække
- Tryk nu bollerne flade (ca. ½ højde) ved at benytte en bageplade (eller andet fladt)
- Lad dem hæve i yderligere 1 time under dække
- Pensle dem med vand og drys sesamfrøene ud over dem
- Bag bollerne i en forvarmet ovn på 220 grader i 15 minutter
- Lad bollerne køle af i mindst 10 minutter
- Bollerne er nu klar til at blive spist.
- Velbekomme!