På en af Signes og mine ture snakkede vi om, hvad hun godt kunne tænke sig helt generelt. Her var det første hun nævnte “pizzasnegle”. Alene det var i sig selv nok til at det var tid til at bage pizzasnegle herhjemme. Foruden Signe, så er det faktisk også en ting som jeg godt kan finde på at købe, når jeg er sulten på farten. Det smager super godt og er nemt at håndtere.
Aftnen blev derfor brugt på noget søgen frem og tilbage på nettet og det blev til en udgave, der er tilpasset, hvordan jeg troede, det blev bedst for os. Det må siges at have ramt plet. Lene er helt pjattet med dem. Signe spiser dem også meget gerne og det gør jeg også. Der er ingen tvivl om at dette er blevet en fast del af de “snacks” ting, vi kan bage herhjemme i weekenden og i ferierne.
/Dann
Ingredienser – dej
- 150 gram durummel
- 350 gram hvedemel
- 50 gram gær / 11 gram tørgær
- 300 ml vand
- 1 tsk salt
- 2 spsk olie
Ingredienser – fyld
- ½ løg
- ½ peberfrugt
- 100 gram revet ost (pizzatopping)
- ½ tsk salt
- ½ tsk peber
- 140 gram tomatpure
Fremgangsmåde
- Hæld vandet op i en skål
- Opløs gæren i vandet
- Bland olien i vandet
- Lad det stå i 5 minutter
- Bland de to typer mel samt saltet i dejen
- Rør det rundt til hele dejen er “våd”
- Lad dejen stå tildækket i 15 minutter
- Ælt dejen i ca. 3 minutter
- Form dejen til en kugle og kom den tilbage i skålen
- Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter
- Kom dejen ud på en bordplade
- Rul dejen ud til et rektangel af ca. 50 x 30 i størrelse
- Lad dejen hvile tildækket i 10 minutter
- Mens dejen hæver, forberedes fyldet
- Skræl og hak løget fint
- Skyl og hak peberfrugten fint
- Smør tomatkoncentratet ud over hele pizzadejen, dog således at der er 3 cm “tomt” i toppen, når du kigger på den fra den længste side (her skal dejen være fri, så den kan bruges til at “lukke” sneglene)
- Drys med salt og peber ud over hele tomatkoncentraten
- Fordel løg og peberfrugten ud over hele tomatkoncentraten
- Drys med ost over hele området med fyld
- Rul nu pizzadejen sammen væk fra dig, når du ser på en af de længste sider
- Tryk lidt i enderne af “pølsen”, så den bliver lidt kortere
- Forbered et par bageplader med bagepapir
- Skær pølsen i skiver af ca. 2 cm tykkelse (brug gerne en skarp kniv for ikke at trykke den for flad)
- Kom hver “skive” over på en af de forberedte bageplader
- Når alle skiverne ligger på bagepladerne kommes viskestykker over
- Sæt dem til at hæve i 30 minutter
- Varm ovnen op til 200 grader, imens pizzasneglene hæver
- Bag pizzasneglene midt i en forvarmet ovn på 200 grader i 20 minutter
- Lad dem køle af i mindst 5 minutter, inden de serveres
- Velbekomme!