Da jeg sidste gang lavede humus, syntes jeg der manglede noget tilbehør foruden gulerødder og agurker. Der manglede noget brød. Noget fladt brød med smag og lidt knas. Ja det var lige før jeg mente, at der manglede chips. Det skulle der dog hurtigt blive lavet om på. Derfor besluttede jeg mig for at lave nogle “fladbrøds chips” med grahamsmel for at få det til at være fuldkorn.
De er super nemme at lave og smager godt. De har lidt bid, men knaser også. De kan spises for sig selv (som både Signe og hendes veninder gør) og de kan også spises som tilbehør til andet (som de voksne herhjemme gør).
Uagtet hvordan de bliver spist, så er det helt sikkert ikke sidste gang, vi har lavet dem herhjemme som en del af en appetitvækker eller som en snack. Personligt synes jeg ikke, de skal serveres uden noget til, men Signe mener sagtens det kan udgøre et måltid 🙂 Det er helt sikkert en del af vores madplan herhjemme fremadrettet.
/Dann
Ingredienser – 12 runde brød = 72 mindre stykker
- 350 gram grahamsmel
- ½ tsk salt
- 5 spsk olie
- 3 dl vand
Fremgangsmåde
- Bland mel og salt i en skål
- Bland olien og vandet i skålen
- Ælt dejen godt i 3-5 minutter
- Stil dejen til at hvile i 30 minutter
- Del dejen i 12 stykker
- Form hver del af dejen til en kugle
- Sæt kuglerne til at hvile i 10 minutter
- Rul en kugle ud til en flad pandekage
- Bag brødet på en tør pande ved middel høj (6/9) varme i 45-60 sekunder pr. side til det tager farve
- Tag brødet fra panden og placer det på et skærebrædt
- Skær “chips” ud af pandekagen på samme måde som der skæres stykker af en lagkage
- Gentag skridt 8 til 11 for hver dejkugle
- Lad dem køle af i mindst 1 minut
- Kan serveres straks. Bemærk at de skal spises samme dag som de bliver lavet, da de ellers bliver “bløde”.
- Velbekomme!