Humus krydret med chili og spidskommen

Krydret humus med agurk, gulerodder og fladbrødJeg har prøve at lave humus et par gange i løbet af de sidste par år. Det er dog aldrig rigtig lykkedes mig at ramme en smag, som jeg synes rigtig godt om. Alt dette har i midlertidig ændret sig efter, jeg fandt på nedenståene opskrift. Den er frisk, smager godt og så er den super nem at lave. Fremadrettet kommer humus til at have en plads hos os, når vi skal bruge dip til grøntsager, brød eller lignende.

En del af forklaringen på at humus kommer til at indfinde sig hos os fremover er også, at vi nu har fået en foodprocesser. Tidligere har jeg brugt enten en blender eller en staublender. Med en foodprocesser er det meget nemmere og alene af den grund er det til at lave igen.

Lene kan normalt ikke lide humus. Denne opskrift var undtagelsen. Specielt når den blev serveret med fladbrød (opskrift følger), gulerodder og agurker. Lene kunne godt lidt det, Signe kunne godt lide det og det kunne jeg også. Jeg synes også at denne smager bedre end normalt. Forskellen ligger for mig i at den er mere krydret end normalt og så ikke mindst, at den vigtige ingrediens, tahin (en mos lavet af sesamfrø og olie), også er hjemmelavet i denne opskrift. Krydderierne kan der eksperimenters med ud i det uendelige, og det kommer vi også til. Dette er dog et godt udgangspunkt for en velsmagende variant af humus.

Den hjemmelavede tahin var fantastisk nem at lave. Jeg havde forventet, at det var besværligt, men det var det slet ikke. Jeg er sikker på, at jeg ikke kommer til at købe tahin igen, men i stedet vil jeg købe sesamfrø i lidt større mængder, end jeg plejer.

Lene er stadig ikke helt vild med humus, men synes at denne udgave smager bedre end alle de tidligere forsøg herhjemme. Signe kan godt lide det, og jeg synes også det smager lige som det skal. Fremadrettet vil vi helt sikkert lave humus som dip fra tid til anden, men det kommer aldrig til at så alene som et enkeltsående måltid eller som den eneste dip. Det vil altid være en ud af flere.

/Dann

Ingredienser (til ca. 700 gram)

 • 2 dl sesamfrø
 • 1 frisk chili
 • 1 tsk spidskommen
 • 2 tsk salt
 • 2 tsk peber
 • 5 spsk citronsaft
 • 3 fed hvidløg
 • 200 gram kikærter
 • 1½ dl olivenolie

Fremgangsmåde

 1. Stil kikærterne i blød natten over i køleskabet (mindst 12 timer)
 2. Dræn kikærterne og skyl dem
 3. Kog kikærterne 1 time i rigeligt vand
 4. Dræn vandet fra kikærterne og sæt dem til at køle af
 5. Varm en ovn op til 175 grader
 6. Spred sesamfrøene ud på en bradepande
 7. Kom bradepanden i ovnen i 6 minutter til sesamfrøene bliver lidt gyldne
 8. Lad sesamfrøene køle af
 9. Skyl chilien, skær den op på langs og fjern eventuelt frøene (af hensyn til styrken)
 10. Hak chilien fint
 11. Skræl hvidløget og skær enderne af
 12. Kom sesamfrøene og olivenolien op i en foodprocesser
 13. Kør foodprocessoren på maksimal styrke i 1 minut
 14. Kom de kogte kikærter, den hakkede chili, salt, peber, citronsaften og spidskommen op i foodprocesseren
 15. Pres hvidløgene ud i foodprocesseren
 16. Kør foodprocesoren på højeste trin i 3 minutter
 17. Smag eventuelt til med krydderier. Humussen er nu klar til servering.
 18. Velbekomme!

One thought on “Humus krydret med chili og spidskommen

Der er lukket for kommentarer.