Kyskager

KyskagerEt af mine “sukker-minder” fra barndommen er kyskager. Jeg har siden lært, at det var marengs, men jeg husker ikke meget andet end at det var lykken, at få lov til at spise kyskager fra posen. De mange forskellige smage af sukker. Det var godt. Her i ferien kom jeg til at tænke på dem igen, og så skulle jeg naturligvis prøve at lave dem selv.

Efter lidt søgen frem og tilbage på nettet fik jeg lavet en tilpasset opskrift, som skulle prøves. Opskriften passer til to bageplader og er her med vanilje og kakao, men det kan naturligvis krydres i det uendelige med farver og smage fra eksempelvis bolchekogning.

Resultatet er lige som jeg husker dem – knasende sukker med smag 🙂 De er naturligvis blevet prøvesmagt af Signe og de andre børn på vejen, og resultatet er helt klart godkendt.

/Dann

Ingredienser

  • 3 spsk kakaopulver
  • 1 vaniljestang
  • 400 gram sukker
  • ½ tsk sukker
  • 150 gram æggehvider (4½ æggehvider)

Fremgangsmåde

  1. Lav vaniljesukker (skær vaniljestangen op på midten og skrab kornen ud. Kom kornene op i en morter sammen med ½ tsk sukker. Knus det sammen)
  2. Kom æggehviderne op i en ren skål
  3. Pisk dem på lav hastighed med en elpisker i ca. 2 minutter
  4. Skru op på fuld hastighed og tilsæt løbende sukkeret
  5. Når massen er blevet helt stiv deles den i to og kommes i hver sin skål
  6. I den ene skål tilsættes kakao’en og der piskes
  7. I den anden skål tilsættes vaniljesukkeret og der piskes
  8. Forbered to ovnplader  med bagepapir
  9. Kom en blanding ad gangen i en sprøjtepose med en mellem åbning
  10. Sprøjt blandingen ud i små kys af ca. 2-3 cm i diameter på hver plade. Det er vigtigt, at de har samme størrelse, så de bager ens.
  11. Bag dem 65 minutter i en forvarmet ovn på 110 grader
  12. Lad dem køle af i ca. 10 minutter, inden de spises
  13. Velbekomme!