Mine små forsøg med forskellige desserter fra Italien har ført til et bekendtskab med Panna Cotta. Panna Cotta er en fantastisk simpel dessert at lave og den smager skønt. Den er allerede blevet en fast del af menuen herhjemme, når der skal laves desserter. Både Signe og Lene er rigtig glad for desserten.
Vi har prøvet en del forskellige variationer på Panna Cotta. Med smeltet chokolade, med citron, med frugtfarve og meget, meget mere. Den variation vi bedst kan lide er med skrællen af en citron der ligger i fløden, mens den varmes op. Herefter sies den fra. Det giver lige smagen et ekstra pift. Nedenfor er det dog den helt klassiske opskrift, der er gengivet.
/Dann
Ingredienser
- 100 gram sukker
- 5 dl fløde
- 1 dl mælk
- 1 vaniljestang
- 4 blade husblas
Fremgangsmåde
- Kom fløde og mælk i en kasserolle
- Tænd for kasserollen på lav varme
- Kom husblassen i en skål med koldt vand
- Skær vaniljestangen op på langs og skrab kornene ud
- Kom kornene og vaniljestangen op i kasserollen
- Bland sukkeret i kasserollen
- Skru op for kasserollen på middelhøj varme
- Vent til væsken koger under omrøring og tag så kasserollen af varmen
- Ta husblassen op ad skålen og pres dem sammen så vandet kommer ud
- Tilsæt husblassen til kasserollen og rør godt rundt
- Lad nu blandingen køle ned, mens der jævnligt røres rundt
- Når blandingen når stuetemperatur hældes den op i ramakiner (eller lignende, der kan serveres)
- Kom husholdningsfilm over den enkelte portion og kom dem nu i køleskabet
- Vent mindst 5 timer, men gerne til dagen efter
- Serveres straks ud af køleskabet
- Velbekomme!