I løbet af vores sommerferie fik jeg lovet Lene, at jeg ville prøve at lave et par desserter til hende. En af de rigtig gode, vi fik på vores seneste tur til Rom, var Tiramisu. Derfor var det helt naturligt, at dette var en af de ting, der skulle prøves. Det er blevet til en hel del forsøg med, hvordan cremen skal laves, hvordan kaffen skal blandes med likøren og ikke mindst, hvordan kagerne skal vædes i væsken. Efter et utal af forsøg er vi langt om længe lykkedes med en variant, som vi mener smager rigtig godt.
Desserten er i øvrigt en såkaldt semi-freddo, hvilket i princippet bare betyder, at den serveres direkte fra køleskabet, da den skal være lidt kold.
Det er faktisk ret nemt at lave, når først opskriften er helt på plads, så det er helt sikkert en dessert, der dukker op herhjemme fra tid til anden.
/Dann
Ingredienser
- 100 gram lady fingers
- 4 æggeblommer
- 60 gram sukker
- 250 gram mascopone ost
- 1½ æggehvider
- 2½ dl stærk kaffe
- 3/4 dl Marsala (vin)
- 1 knivspids vaniljesukker
- Kakaopulver
Fremgangsmåde
- Lav kaffen og kom den over i en skål
- Bland Marsala i skålen med kaffen
- Kom æggeblommerne og sukkeret i en skål
- Pisk æggeblommerne og sukkeret lyse til en æggensnaps
- Kom mascopone osten og vaniljesukkeret i blandingen og pisk det sammen
- Kom æggehviderne i en anden skål
- Pisk æggehviderne stive
- Vend æggehviderne i cremen
- Dyp en ladyfinger i kaffeblandingen til den er halvt nede
- Kom en ladyfinger i bunden af en skål/fad
- Gentag skridt 8 og 10 indtil der er et helt lag ladyfingers i bunden af skålen
- Kom et lag af cremen udover laget af ladyfingers
- Drys kakao ud over cremen
- Kom endnu et lag ladyfingers ud over cremen
- Kom et sidste lag creme på kagerne
- Stil den i køleskabet i mindst 6 timer, men gerne et helt døgn
- Tag den ud af køleskabet og drys kakao over toppen
- Server straks
- Velbekomme!
One thought on “Tiramisu”
Der er lukket for kommentarer.