Tiramisu

TiramisuI løbet af vores sommerferie fik jeg lovet Lene, at jeg ville prøve at lave  et par desserter til hende. En af de rigtig gode, vi fik på vores seneste tur til Rom, var Tiramisu. Derfor var det helt naturligt, at dette var en af de ting, der skulle prøves. Det er blevet til en hel del forsøg med, hvordan cremen skal laves, hvordan kaffen skal blandes med likøren og ikke mindst, hvordan kagerne skal vædes i væsken. Efter et utal af forsøg er vi langt om længe lykkedes med en variant, som vi mener smager rigtig godt.

Desserten er i øvrigt en såkaldt semi-freddo, hvilket i princippet bare betyder, at den serveres direkte fra køleskabet, da den skal være lidt kold.

Det er faktisk ret nemt at lave, når først opskriften er helt på plads, så det er  helt sikkert en dessert, der dukker op herhjemme fra tid til anden.

/Dann

Ingredienser

  • 100 gram lady fingers
  • 4 æggeblommer
  • 60 gram sukker
  • 250 gram mascopone ost
  • 1½ æggehvider
  • 2½ dl stærk kaffe
  • 3/4 dl Marsala (vin)
  • 1 knivspids vaniljesukker
  • Kakaopulver

Fremgangsmåde

  1. Lav kaffen og kom den over i en skål
  2. Bland Marsala i skålen med kaffen
  3. Kom æggeblommerne og sukkeret i en skål
  4. Pisk æggeblommerne og sukkeret lyse til en æggensnaps
  5. Kom mascopone osten og vaniljesukkeret i blandingen og pisk det sammen
  6. Kom æggehviderne i en anden skål
  7. Pisk æggehviderne stive
  8. Vend æggehviderne i cremen
  9. Dyp en ladyfinger i kaffeblandingen til den er halvt nede
  10. Kom en ladyfinger i bunden af en skål/fad
  11. Gentag skridt 8 og 10 indtil der er et helt lag ladyfingers i bunden af skålen
  12. Kom et lag af cremen udover laget af ladyfingers
  13. Drys kakao ud over cremen
  14. Kom endnu et lag ladyfingers ud over cremen
  15. Kom et sidste lag creme på kagerne
  16. Stil den i køleskabet i mindst 6 timer, men gerne et helt døgn
  17. Tag den ud af køleskabet og drys kakao over toppen
  18. Server straks
  19. Velbekomme!

One thought on “Tiramisu

Der er lukket for kommentarer.