Lige siden jeg var i Berlin for første gang har jeg været vild med Pretzels – en form for saltkringler. Jeg har derfor længe ledt efter en opskrift på dem. Jeg fandt et par stykker og med et par tilpasninger endte jeg med den, der er nedenfor. Det smager ikke på samme måde som dem i Berlin, men det smager fantastisk!
Pretzels er blevet et stort hit herhjemme hos både Signe, Lene og mig. Derfor bliver de også lavet med et par ugers mellemrum. Selv Signe har lært hvordan man udtaler det 🙂 Første gang hed de “kringler” men allerede den næste gang kunne hun sige “Pretzels”.
/Dann
Ingredienser
- 2 dl mælk
- 1 dl vand
- 1 spsk salt
- 50 gram smør
- 15 gram (frisk) gær
- 1 spsk kommenfrø
- 500 gram mel
- 1 æg til pensling
Fremgangsmåde
- Smøren smeltes i en kasserolle
- Bland mælk og vand i kasserollen
- Lad det køle ned til det er “fingervarmt”
- Hæld mel, salt og kommenfrø i en skål og bland det godt
- Bland gæren i kasserollen
- Bland indholdet af kasserollen med indholdet i skålen
- Ælt det hele i små 10 minutter
- Dejen skal hæve ved stuetemperatur i en time under dække
- Rul dejen ud til en firkant
- Skær 10-15 strimler af dejen og rul dem til en lille “pølse” af en længde på 30-40 cm
- Forbered en bageplade med bagepapir
- Form en kringle af hver pølse og placer dem på bagepapiret
- Kom kringlerne i køleskabet og lad dem hæve i mindst 12 timer
- Tag kringlerne ud af køleskabet og lad dem få stuetemperatur (tager ca. 1 time)
- Bring en stor gryde med vand i kog
- Pisk et æg sammen i en lille skål
- Kom 4-6 kringler i det kogende vand ad gangen. De kommer op til overfladen når de er færdige. Tag dem da af med en hulske og placer dem på bagepladen igen. Det tager ca. 3 minutter pr. omgang.
- Når alle kringlerne har kogt pensles de med æg og drysses med salt
- Bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader i 20 minutter.
- Placer kringlerne på en bagerist og lad dem køle af i mindst 15 minutter
- Velbekomme!
One thought on “Pretzels”
Der er lukket for kommentarer.