Lige siden vi fik vores pastamaskine, har jeg haft lyst til at prøve ravioli. I går blev det anden gang, vi prøvede det. Første gang brugte vi kødbollerne fra en af vores pastaretter som fyld. Det smagte rigtig godt, så jeg fik lyst til at eksperimentere lidt. Med inspiration fra en kogebog, og lidt søgninger på nettet, faldt beslutningen på at fyldet skulle være kartoffelmos. Det kan lyde lidt mærkeligt, men det smager rigtig godt.
I følge Lene havde vi ikke behøvet andet mad end kartoffelmosen, da den smagte helt fantastisk. Det er helt sikkert ikke sidste gang vi laver den – hverken som ravioli eller “bare” som almindeligt tilbehør.
Vi valgte i denne omgang at lave opskriften uden sovs. Jeg brugte saften af en citron som sovs, og Lene spiste den “plain”. Begge dele smagte rigtig godt, men jeg tror vi næste gang skal til at eksperimentere lidt med forskellige saucer for at give smagen lidt ekstra, når man kun spiser pasta delen af raviolien.
At det lige skulle være mega ravioli var mest bare for sjov. De ser faktisk ret gode ud, og smager også godt… og så er det ikke noget man kan købe i supermarkederne 🙂
Retten smagte alt i alt rigtig godt, og hele familien var mere end mætte, inden maden var væk. Specielt Signe var rigtig glad for kartoffelmosen, der glædeligt blev spist med ske, mens hun hjalp til med at få fyldt raviolierne.
/Dann
Ingredienser – fyld
- 700 gram kartofler (de skal bages, så ikke alt for små)
- 10 stilke med frisk mynte (skal give 20 gram blade)
- ½ tsk peber
- ½ tsk salt
- ½ tsk muskatnød
- 1 citron der ikke er overfladebehandlet
- 75 gram smør
- 30 gram pecorino ost
Fremgangsmåde – fyld
- Stik hul på kartoflerne med en gaffel
- Forvarm en ovn til 200 grader
- Når ovnen er varm kommes kartoflerne i ovnen
- Kartoflerne skal bages i en time ved 200 grader
- Pil bladene af mynten
- Del bladene fra mynten i to bunker. 2/3 i den ene og 1/3 i den anden
- Den lille bunke sættes til side og bruge som pynt til servering. Den store bunke hakkes meget fint og kommes over i en lille skål (det vejer ca. 10 gram)
- Riv osten fint ned i skålen
- Riv citronskrællen ned i skålen
- Tilsæt salt, peber og muskatnød
- Skær smørret ud i små tern og kom også det i skålen
- Kom nu skålen i køleskabet indtil kartoflerne er færdige i ovnen
- Når kartoflerne er taget ud af ovnen skal de køle ned, så man kan holde på dem med hånden
- Skær kartoflerne over på midten og brug en ske til at tømme indholdet over i en skål
- Mos kartoflerne i et minuts tid
- Tilsæt skålen fra køleskabet
- Mos kartoflerne til der ikke er flere klumper og til det hele er blandet godt sammen
- Smag eventuelt til med salt og peber
- Fyldt er nu klar.
Ingredienser – pasta/ravioli
- 400 gram mel
- 4 æg
- 4 spsk olivenolie
Fremgangsmåde – paste/ravioli
- Hæld melet ud på bordet og lav en fordybning i midten
- Slå æggene ud i fordybningen
- Tilsæt olivenolien i fordybningen
- Brug en gaffel til at piske væsken sammen
- Herefter piskes mere og mere af melet ind i væsken
- Når man ikke længere kan bruge gaflen er det tid til at ælte dejen sammen i hånden. Brug minimum 5 minutter herpå
- Sæt dejen til side og lade den hvile i ca. 30 minutter. Her kan man passende lave fyldet til sin ravioli.
- Del dejen i fire lige stor klumper
- Rul dem ud, så de passer i pastamaskinen
- Kør dem igennem pastamaskinen ned til indstilling 7/9
- Læg en “pastaplade” på bordet og kom en stor portion (1½ x 1½ x 1½ cm) fyld midt på pastapladen med ca. 10 centimeters mellemrum
- Mal med en pensel lidt vand mellem fyldet, så dejen klistrer
- Kom en anden pastaplade hen over den nederste med fyldet på
- Tryk det øverste lag godt ned på det nederste
- Brug en kagespore til at skære raviolien ud i ca. 8 x 8 cm. (herved får de den karakteristiske rillede kant)
- Drys dem med lidt mel på for og bagsiden og placer dem i et et fad, indtil de skal koges
- Gentag indtil der ikke er mere pasta eller fyld
- Varm en gryde vand op med vand og 2 tsk salt
- Når vandet er kogende kommes raviolien i
- Kog raviolien i ca. 4 minutter. Hvis der er kød som fyld, skal den koge lidt længere.
- Hæld raviolien over i et dørslag og lad den dryppe af i et par minutter
- Riv eventuelt lidt pecorino ost over retten, når den er kommet i en tallerken (det er gjort på billedet)
- Raviolien er klar – velbekomme!