Pasta med chili/hvidløgsolie og persille

Pasta med chili/hvidløgsolie og persilleVi har fået en pastamaskine (og lidt andet pastalegetøj). Jeg har længe ønsket mig en, og i går blev så dagen, hvor vi fik den købt. Den er naturligvis allerede blevet brugt lidt, og jeg glæder mig rigtig rigtig meget til at bruge resten. I går fik vi en lækker ret med pasta, tomatsauce og kødboller. Opskriften på den må dog vente til en anden gang. Dette skal handle om en let pastaret, vi lige har spist til frokost.

Der skulle nemlig eksperimenteres lidt, så i går blev der lavet den tyndeste pasta (den har to varianter) maskinen kan klare, og så blev det blandet med lidt mel og sat i køleskabet i en lufttæt beholder. Jeg ville se om det kunne holde sig til dagen efter. Det kunne det sagtens, og det smagte rigtig godt! Det blev til en lækker enkelt ret.

Næste gang vi laver frisk pasta, tror jeg vi vil prøve at gemme det i to dage og se, hvad resultatet bliver.

Nyindkøbt pastalegetøjRetten består i al sin enkelthed af noget pasta med lidt krydderrier, der er blevet varmet i noget olie. Herved får olien smag af krydderierne og man får en let og lækker pastaret. Det kan varieres med et uendeligt antal ingredienser, men denne første gang blev det til nedenstående med hvidløg, chili og persille.

/Dann

Ingredienser

 • Frisklavet pasta af ca. 150 gram hvid mel
 • 1 fed hvidløg
 • 1/2  frisk chili
 • Lige under 1/3 dl olivenolie
 • 2 håndfulde frisk bladbladet persille
 • 1/2 tsk friskkværnet peber
 • 1/2 tsk salt

Fremgangsmåde

 1. Fjern kerner fra den friske chili og hak den meget fint
 2. Hak hvidløget meget fint
 3. Hak persillen fint
 4. Pastaen skal laves – fire minutter før den er færdig fortsættes med nedenstående
 5. Varm olien op på en pande til middelvarme
 6. Kom hvidløget på og lade det blive varmet op (det må ikke blive brunt)
 7. Tilsæt chilien efter et minuts tid
 8. Når pastaen er færdig slukkes for varmen og der tilsættes salt og peber
 9. Pastaen dryppes af i et dørslag og kommes tilbage i gryden, det blev kogt i
 10. Vend indholdet af panden sammen med persillen i pastaen til det er fordelt godt i pastaen
 11. Server med det samme
 12. Velbekomme!

6 thoughts on “Pasta med chili/hvidløgsolie og persille

 1. Kassen den nye pastamaskine kom iVi er blevet rigtig glade for vores pastamaskine. Faktisk er vi blevet så glade at vi allerede har skiftet den ud. Vi købte oprindeligt en billig udgave i Metro for at se om det var noget for os. Det viste sig hurtigt at det lige var sagen.

  Derfor blev der bestilt en Atlas 150 pastamaskine fra Marcato. Den ankom i mandags, og i aftes skulle den prøves for første gang. Det er helt tydeligt at der er tale om en helt anden kvalitet end den anden vi havde. Bare det at bruge den første gang var en stor oplevelse. Den glæder jeg mig meget til at bruge i tiden fremover.

  /Dann
  Marcato Atlas 150 pastamaskine

 2. Spagetti tilbehør til vores pastamaskineTil vores Atlas 150 pastamaskine har vi købt lidt tilbehør der gør at vi kan lave spagetti. Det har vi prøvet i dag til en almindelig tomatsovs, og det fungerede rigtig godt! Vi lavede det på indstilling 5/9, og det var en passende størrelse – det kan laves lidt mindre og lidt større, men det skal være i nærheden deraf.

  Det kommer vi til at gøre mange gange fremover.

  Den lille ekstra dims kostede kun 49,- kr. i Salling.

  /Dann

 3. Vi har udvidet lidt mere, og har nu købt både Ravioli tilbehør og en dims der laver Reginette.

  Det smager godt 🙂

  /dann

Der er lukket for kommentarer.