Det har været en forrygende weekend. Vi har haft tid til at være hjemme og hygge – bare os tre som familie. Det har været rigtig hyggeligt. Når vi har tiden til det, så kan jeg rigtig godt lide at prøve at lave noget mad, jeg ikke har prøvet før. Denne søndag skulle ikke være nogen undtagelse. Det var derfor tid til at prøve en lidt anderledes slags kartoffel rösti end den, vi tidligere har lavet. Denne gang skulle det være uden æg og uden revet kartoffel.
Vi havde ikke rigtigt købt ind til det, andet end vi havde sikret os nok kartofler. Derfor blev sovsen også en lidt improviseret purésovs af rød peberfrugt, da det passede med, hvad vi havde og hvad der ville smage godt til retten.
Heldigvis smagte det rigtig godt, og Lene har allerede bestilt det igen snart. Det er helt klart en ret, der kommer til at indgå i vores madplan fremadrettet.
/Dann
Ingridienser – kartoffelrösti
- 700 gram kartofler
- 4 fed hvidløg
- 3 stilke med frisk rosmarin
- 2 store gulerødder
- 25 gram smør
- 4 spsk olivenolie
- ½ tsk peber
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde – kartoffelrösti
- Skræl kartoflerne
- Skær kartoflerne ud i nogle aflange stykker, der højst er på tykkelse med tændstikker, men gerne mindre. Når kartoflerne er skåret ud vejer de ca. 550 gram.
- Fjern skrællen fra de fire hvidløg
- Skær hvidløgene over i 5 stykker hver
- Skræl gulerødderne
- Skær dem på samme måde som kartoflerne
- Pluk bladene af de tre stilke med rosmarin
- Vend rosmarin, hvidløg, gulerødder, salt og peber sammen med kartoflerne.
- Skær smørret over i små tern så de kan fordeles på panden senere
- Varm en pande op til middelvarme
- Kom olien på panden og vendt til den er blevet varm
- Kom smøret på panden.
- Når smøret er brunet hældes alle ingridienserne på panden og de steges under konstant omrøring i 10-15 minutter. Når kartoflerne bliver bløde og klar til at spise. er de klar til næste skridt
- Kom kartoflerne over i et lille ovnfast fad (eller brug panden, hvis den kan tåle at komme i ovnen).
- Bag kartoflerne i bunden af en forvarmet ovn på 200 grader
- Efter 20 minutter tages kartoflerne ud og de trykkes flade med et køkkenredskab eller en tallerken. Formålet er at de skal være helt tætte, så de forbliver møre indeni, mens de bliver sprøde udenpå.
- Sæt kartoflerne tilbage i ovnen og bag dem yderligere 30 minutter, til de bliver sprøde udenpå.
- Tag kartoflerne ud af ovnen og server dem straks.
- Velbekomme!
Ingredienser – purésovs af rød peberfrugt
- 1 rød peberfrugt
- 2 dl hvidvin
- 3 spsk olivenolie
- 3 skarlotteløg
- 1 spsk edikke
- 1 tsk paprika
- 2 tsk citronsaft
- 1 fed hvidløg
- 1 dl mælk
- 1½ spsk timian
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
Fremgangsmåde – purésovs af rød peberfrugt
- Skær peberfrugerne op i stykker, der kan koges. De skal blendes senere, så små stykker er en fordel.
- Skræl og hak skalotteløget
- Hak hvidløget meget fint
- Varm en gryde op til lidt over middel
- Kom olien i gryden
- Svits løgene til de begynder at blive klare
- Tilsæt peberfrugterne og lad det stege under kraftig omrøring i ca. 2 minutter
- Hæld hvidvin, citronsaft, hvidløg, paprika og edikke i gryden
- Lad det simre på lav varme under låg i ca. 30 minutter
- Tag låget af gryden og brug en staublender til at puréer peberfrugterne, løget og hvidløget
- Tilsæt mælk, timian, salt og peber og rør rundt i et minuts tid
- Lad det simre under låg indtil servering.
One thought on “Kartoffelrösti og purésovs af rød peberfrugt”
Der er lukket for kommentarer.