Kartofelrösti

Fire slags kartoflerFor et par uger siden havde jeg lyst til at lave lidt forskelligt med kartofler, og som sagt så gjort. Det blev til fire forskellige slags kartofler, som kan ses på billedet i dette indlæg.

Den første omgang kartofler var små tern med bacon i ovnen (øverst til højre), som jeg tidligere har skrevet om. De øvrige er kartoffelstammer (øverst i midten), kartofelrösti (i bunden) og hjemmelavede franske kartofler (til venstre). Kartoffelstammerne var Lene ikke super glad for, men det andet var et hit.

Kartoffelstammerne er nemme at lave. Det består i at tage nogle store kartoffler, skære dem ud i nogle aflange rektangulære stammer med en diameter på ca. 2,5-3 cm og en passende længde. De får så lidt salt og peber og steges ellers på panden (alternativt kan de kommes i ovnen). Det smager lidt som bagte kartofler, men får en lidt “sjovere” overflade. Nedenfor kommer der lidt mere om kartoffelröstien.

Ingredienser

 • Kartofler (1/2 kg)
 • 1 æg
 • 1 spsk mel eller majsstivelse
 • salt
 • pebber
 • timian
 • 1 fed hvidløg
 • Brug evt. noget finthakket løg i blandingen også (ikke brugt her)

Fremgangsmåde

 1. Kartoflerne skrælles og rives efterfølgende så de bliver nogle små aflange stykker (ligesom når man river gullerøder)
 2. Kartoflerne vendes sammen med de øvrige ingredienser i en skål
 3. Den færdige blanding hæældes ud på en forvarmet pande med olie og steges i ca. 15 minutter. Brug en pande af en passende størrelse så röstien maksimalt bliver ½cm høj, og samtidig dækker hele panden.
 4. Serveres straks den er færdig

One thought on “Kartofelrösti

Der er lukket for kommentarer.