Siden vi købte en pastemaskine, er der blevet lavet en hel del hjemmelavet pasta herhjemme. Der er både blevet eksperimenteret med farver og former. I onsdags var vi enige om, at vi skulle have paste, og som en selvfølge fandt jeg pastamskinen frem. Efter vi har fået lidt rutine er vi nede på at det nu tager ca. 45 minutter at lave en pastaret med frisk pasta.
Denne gang skulle det være rød paste med en lidt klassisk tomatsauce. Det smagte rigtig godt, og var lidt sjovt at få rød paste med rød tomatsauce – eller bare “Rød pasta” som det blev døbt. Med den friskrevne parmesan på toppen komplementerede farverne hinanden godt, og så smagte det også rigtig godt.
Det er hurtigt at lave og smager godt.
/Dann
Ingredienser – rød pasta
- 230 gram mel
- 2 spsk olivenolie
- 2 æg
- 1 spsk koncentreret tomatpasta
Fremgangsmåde – rød pasta
- Hæld melet ud på ordet og form en lille fordybning midt i bunken
- Slå æggene ud i fordybningen.
- Tilsæt olivenolien og den koncentrerede tomatpasta
- Pisk væskerne sammen med en gaffel og tilføj stille og roligt mere og mere mel
- Når gaflen ikke længere kan bruges, så er det tid til at ælte dejen i hånden
- Dejen æltes i ca. 5 minutter
- Lad dejen hvile i 15 minutter
- Rul pastaen til tynde plader på 8/9 på pastamaskinen. Skær dem herefter til spagetti eller en lignede tynd pasta.
- Varm en gryde med vand op til kogepunktet
- Tilsæt lidt salt
- Kom pastaen i og lad den koge ca. 4 minutter
- Hæld pastaen over i et dørslag, så den kan dryppe af
- Den røde pasta er nu klar til servering.
Ingredienser – tomatsauce
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk basilikum
- 1 spsk oregano
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 1 tsk peber
- 1 ds / 400 gram flåede tomater
- 140 gram (minus 1 spsk) koncentreret tomatpasta
- 1 tsk paprika
- 1 spsk rødvinseddike
- 4 spsk olivenolie
- Et lille stykke parmesan
Fremgangsmåde – tomatsauce
- Hak løget meget fint
- Fjern skallen fra hvidløgene
- Bland tomaterne i en stavblender
- Varm en sauterpande op til middelhøj varme
- Svits løgene til de er gennemsigtige
- Tilsæt tomaterne
- Pres hvidløget ud i saucen
- Tilsæt de øvrige ingredienser
- Lad saucen simre på lav varme i minimum fem minutter
- Vend saucen med den friske pasta
- Anret på en tallerken og riv lidt parmesan ud over retten
- Velbekomme!
Så fik jeg langt om længe prøvet endnu en måde at lave rød pasta på. Denne gang med en rødbede. Det endte med at jeg brugte følgende opskrift:
Ingredienser:
* 300 gram mel (100 gram durum, 200 gram normal)
* 1 æg
* 1 rødbede
Fremgangsmåde:
1) Kog rødbeden i saltet vand i en time til den er mør
2) Skræl og mos rodbeden (jeg brugte en minihakker)
3) Bland pastadejen af den moste rodbede, æg og mel
4) Gør som normalt med pasta
Resultatet blev som nedenfor (tabet med mobilen) hvor det dog er med en sauce med chorizo, hvidløg, tomat, løg, lidt tørret chili, fennikel, lidt citronsaft og hvidvin. Det smagte super godt! Bemærk at den røde farve fra rødbederne ikke smager af noget (som vi kunne smage). Det ser bare anderledes ud.
P.S. Signe syntes det var lidt fedt at få lyserød pasta.