En tur til Kattegatcentret

En af de første ture vi tog i vores ferie var til Randers Regnskov. Signe var helt vildt fascineret af alle dyrene, men det var uden tvivl dem der levede i vand, der var mest spændende. Det var ved akvarierne, at vi brugte langt hovedparten af vores tid. Der var derfor ingen tvivl om, at vi skulle på en tur mere, der fokuserede meget mere på “fiskar”.

Der var slet ikke nogen tvivl om hvor vi skulle hen. Vi skulle selvfølgelig i Kattegatcentret. Derfor tog vi til Grenå den 26. august 2010. Det blev til en helt fantastisk tur, hvor Signe trak os med rundt mellem den ene slags fisk efter den anden.

Det er helt fantastisk, når vi kan mærke på Signe, at hun er begejstret over det hun ser. Hun kommer med nogle små “hvin” og peger begejstret, mens hun fortæller om, hvad hun ser. Desværre er det langt fra alt hun siger vi kan forstå, men derfor kan vi jo godt dele hendes begejstring. Vi kan heller ikke undgå at få lidt af hendes begejstring igen. Tænk sig den enorme begejstring for at se og lære om den verden, vi bor i.

En del af Kattegatcentret består af et stort akvarium med hajer. I bunden af det akvarium er der en tunnel, man kan gå igennem og se på hajer og andre fisk fra bunden. Signe må have været gennem den gang mindst 20 gange. Hver gang var hun lige begejstret for, hvad hun så.

Mens vi var der skulle sælerne fodres. Vi havde egentelig regnet med at det ville være et stort hit, men hverken dette eller hajfordringen var noget, hun blev særligt begejstret for. Derimod var det et stort hit bare at få lov til at se alle de flotte fisk.

Ligesom i Aqua, så har Kattegatcentret også en række små bassiner med fisk, hvor man må røre ved fiskene. Signe opdagede godt fiskene deri, og hun ville også godt kigge på dem, men hun havde ikke lyst til at røre ved dem. Det ændrede sig, da vi tog på besøg i Aqua – her var hun helt vild med at røre ved fiskene.

Vi håber at kunne nå en tur til Kattegatcentret inden vores ferie slutter, og mon ikke Signe her får lyst til at røre fiskene?

Besøgt var rigtig godt, så vi er helt sikre på at vi kommer igen et par gange i løbet af det næste års tid… vi skal jo se på “fiskar”.

/Lene & Dann

P.S. Forældrene syntes også det var spændende, men fik ikke set så meget, da det var for Signes skyld vi tog derop, så hun satte tempoet.

One thought on “En tur til Kattegatcentret

Der er lukket for kommentarer.