At hjælpe mor og far

I løbet af de sidste par måneder er Signe begyndt at interesseres sig rigtig meget for det, mor og far gør. Hun er begyndt at hjælpe med at tømme opvaskemaskinen, hun hjælper til i haven, når vi fjerner ukrudt, hun vil gerne feje, når vi gør det, når vi rydder op så hjælper hun med at komme tingene på plads, når vi vasker tøj kommer hun tøj i vaskemaskinen og meget meget mere.

Vi synes det er helt fantastisk, at hun interesserer sig for at hjælpe mor og far. Faktisk er hun så interesseret i det, at hun kan blive ret sur, hvis hun ikke får lov.

Når hun hjælper os, så er det selvfølgelig langt fra altid, at det er en rigtig hjælp. Hun kan eksempelvis finde på at tømme en opvaskemaskine med beskidt service og hun kan tage kosten ud fra skuret, selvom vi lige har fejet.

Det er ikke resultatet, der fascinerer os. Det er derimod hendes vilje og ønske om at hjælpe mor og far. Man skal jo helst gøre det samme som dem. Mor og far er de bedste i verden, så jeg må heller gøre det de gør. Mon ikke det er noget i den retning, hun tænker?

Når vi skal lave nogle af de pligter, der normalt ikke er så spændende, så er de lige pludselig blevet utroligt spændende, når Signe gerne vil være med. Vi kan slet ikke undgå at smile, når Signe giver os en hånd.

Det er utroligt spændende at se, hvordan hun både kan efterligne mor og far, og også nogen gange gøre det “uden at gøre det” – altså som en leg. Det er en stor udvikling, der er sket siden hun for et år siden første gang kunne flytte sig fremad [ LINK til indlæg ].

Jeg glæder mig allerede til næste gang Signe skal hjælpe mig med mine pligter.

/Dann

P.S. Her er lidt billeder af Signe der hjælper til derhjemme:

3 thoughts on “At hjælpe mor og far

  1. Det er skønt når de hjælper til, vores banditter er også begyndt i den alder og vi har nydt det 🙂 De hjælper stadig til, men nu skal de somregel opfordres til det – og belønnes for det 😉

Der er lukket for kommentarer.