Signe har fået en skammel

Signe på sin nye skammelSigne er efterhånden blevet meget interesseret i, hvad der foregår på køkkenbordene, når vi laver mad. Indtil nu har vi løst det ved, at hun må sidde på køkkenbordet uden at kravle rundt på det. Det er dog en løsning der har bekymret os lidt i forhold til hendes sikkerhed og til, at hun ikke selv kan vælge, hvornår hun vil op og ned.

Derfor har vi et stykke tid ledt efter en skammel eller noget ligende, som vi kan have i køkkenet til Signe, så hun selv kan kravle op og være med i en højde så hun kan se og nå køkkenbordet og det, der ligger på det. Vi fandt lige det vi ledte efter i Ikea for næsten 14 dage siden. Her købte vi en sort skammel som straks blev taget hjem. Efter en dags tid hvor den lå og ventede på at blive samlet, tog Signe og Dann fat og fik den samlet. Signe hjalp med at finde skruer og komme dem i huller (nogengang også de rigtige huller). Hun hjalp også til med at skrue skruerne i og med at få trykket det hele sammen. Det tog lidt længere tid end normalt at samle denne lille skammel, men det var meget hyggeligere end det havde været, hvis hun ikke var med. Hvor er det altså fedt at hun både kan og vil hjælpe sin mor og far. Se nedenfor hvor der er et par billeder af hvordan hun hjælper med at samle skamlen.

Signe er rigtig glad for skamlen. Hun har lært, at den er nem at flytte rundt på gulvet, efter vi har kommet noget filt under benene. Derfor bliver den flittigt skubbet rundt til der hvor hun gerne vil op, og så kravler hun ellers op, og er med.

Nu hvor Signe har adgang til køkkenbordet har det betydet, at hvad der før var ”sikker havn” nu er blevet en yderst udsat zone. Alt hvad der ligger på bordene skal lige undersøges – inklusiv vandhanen og vasken der er bleget brugt flittigt.

Det bedste ved at Signe har fået skamlen er nu, at hun selv kan bestemme, hvornår hun gerne vil kigge med, og hvornår hun vil noget andet. Det har blandt meget andet betydet, at hun har været med til at bage, har været med til at lave pasta og meget meget mere. I dag har hun bl.a. hjulpet med at røre æg sammen med mælk, salt og peber, så vi kunne lave røræg. Det er super hyggeligt at lave mad, når Signe på den måde gerne vil være med og hjælpe. Heldigvis har vi her i ferien altid tid til at gøre det i hendes tempo.

Nu hvor Signe er i stand til at komme op på køkkenbordene, så har vi også aktiveret børnelåsen på komfuret, så vi er sikre på, at hun ikke kommer til at brænde sig ved et uheld. Smart at den slags er indbygget.

/Lene & Dann