Små boller som tilbehør til aftensmad

Små boller som tilbehør til aftensmadLene er rigtig glad for (varm) tomatsuppe. Sidste gang jeg lavede det havde jeg lyst til at lave nogle boller som tilbehør. Dette førte til at jeg lavede fire forskellige slags små boller.

Specielt de røde boller med tomat smagte godt. Opskriften kan varieres med et utal af ingredienser, og det kommer vi helt sikkert til at lege med i den kommende tid.

Der var fire slags boller: nogle med timian (1 spsk), nogle helt uden noget, nogen med tomat (2 spsk tomatpasta) og nogen med karry (2 tsk). Tørrede krydderier blandes i melet, mens tomatpastaen blandes i mælken inden den blandes med melet. Nedenfor kommer opskriften på bollerne uden noget.

/Dann

Ingredienser

  • ½ dl olie
  • 4 dl hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 25 gram gær
  • 1½ dl mælk

Fremgangsmåde

  1. Varm mælken i en gryde så den bliver lunken
  2. Bland olien, salt og gæret i
  3. Hæld blandingen over i melet i en skål
  4. Ælt det sammen
  5. Sæt til hævning i 15 minutter
  6. Lav boller ud af dejen – ca. 7 stk
  7. Placer bollerne på bagepapir så de er klar til at at komme i ovnen og lad dem hæve i ca. 15 minutter
  8. Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i 15 minutter. Varm ovnen op til 250 grader og skru ned når de kommer i ovnen, det gør overfladen lidt mere hård.

One thought on “Små boller som tilbehør til aftensmad

Der er lukket for kommentarer.