Tapanade med hvidløg og tomat

Tapanade med hvidløg og tomatI går var det tid til at eksperimentere lidt med noget dip til maden/brødet. Der skulle (for første gang) laves noget tapanade. Tapanade er, som jeg forstår det, i virkeligheden bare en konsistens af noget der er blevet blendet. Konsistensen minder lidt om mos.

Denne gang skulle det være noget med hvidløg, og meget af det. Det skulle gå til den græske ret der skulle prøves igen sammen med nogle flere mennesker. Efter at have tænkt lidt over det skulle det være tomater og hvidløg der skulle laves sammen. Det endte med at smage godt, hvis man er til hvidløg. Hvis ikke, så skal der maks 3 hvidløg i…  og så skal det nok aldrig spises dagen før en arbejdsdag 🙂

Der er mere end rigeligt til 6 personer, hvis det rent faktisk serveres som tapanade (dvs. tilbehør). Det kan gemmes i køleskabet i nogle dage, men sørg for at olie dækker over tapanaden så den ikke udsættes for luft.

Det er stærkt, men godt.

/Dann

Ingredienser

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 glas hakkede soltørrede tomater i olie (285 gram i alt, 145 uden væde)
  • 8 fed hvidløg (40 gram)
  • 15 gram parmesan (fylder 2/3 dl når den er revet)
  • 2 spsk basilikum

Fremgangsmåde

  1. Pres hvidløgene
  2. Parmasanen rives
  3. Kom alle ingredienserne i en blender og blend i ca. 1 minut (kig efter konsistensen). Jeg har forsøgt at bruge en stavblender, men det virker ikke nær så godt som en rigtig blender. Skal der bruges en stavblender så del det op i mindst to portioner og fordel olien mellem dem.
  4. Lad tapanaden trække en times tid i køleskabet inden den serveres

One thought on “Tapanade med hvidløg og tomat

Der er lukket for kommentarer.