Signe flytter “hjemmefra”

I lørdags kom dagen, hvor vores dejlige prinsesse flyttede “hjemmefra”.

Indtil starten af ugen sov hun middagslur i sin lift i barnevognen. Mandag tog vi dog den beslutning, at hun fra der af skulle sove i sin slee-bee i stedet for, da liften var ved at være for lille til hende. Det gik fint med skiftet. Tror slet ikke hun bemærkede, at hun ikke sov i liften mere. Lørdag havde hun dog lidt problemer med, at hun kogte i den, men det var ikke et problem i går søndag, så vi tror det er fint nok at sove i den. Hun putter i hvertfald dejligt, når hun ligger i den. 

Lørdag kom tiden så til endnu en stor beslutning. Hun skulle for første gang prøve at sove i sin fine tremmeseng. Vi havde været ude og købe madras og sengerand, så sengen var klar. Spørgsmålet var nok mere, om vi var klar til, at hun skulle ind på sit eget værelse. Vi havde jo vænnet os til, at hun sov i liften lige ved siden af sengen. Men nu var beslutningen taget og så skulle den også føres ud i livet. Så lørdag aften lagde jeg hende til at sove i hendes tremmeseng. Hun lå og kiggede med store øjne, mens jeg sang godnatsang for hende. Derefter gik jeg med hjertet oppe i halsen. Men til min store overraskelse faldt hun bare i søvn, som hun plejer. Vi var ikke engang inde ved hende og give hende sutten. Hun faldt bare i søvn. 

Vi havde babyalarm på hende, indtil vi begge var gået i seng. Så slukkede vi den og havde dørene åbne, så vi kunne høre hende. Jeg var inde og tjekke 3 gange inden jeg gik i seng og det blev også til et enkelt tjek i løbet af natten. Men Signe sov bare. Hun sov helt til klokken 6.3o næste morgen, hvor hun vågnede og pludrede, som hun normalt gør. Nøjagtig samme scenarie blev udspillet i går aftes og i nat. Hun er tilsyneladende ligeglad med, hvor hun sover. Det var bare os (mest mig), der skulle vænne os til, at hun ikke skulle sove lige ved siden af os. Det er jo gået fint indtil videre og hvorfor skulle det ikke blive ved med at gå fint. Heldigvis for os ser det ud til, at Signe har arvet sin fars gode sovehjerte. 

Hun sover middagslur fra omkring klokken 12 og så 4-6 timer frem. Og så går hun i seng klokken 21 og sover til næste morgen. Jeg vil gerne have hendes lange middagslur lavet om til to lure i stedet for en. Jeg prøver i dag og ligge hende ud klokken 10 og så se, hvor længe hun sover. Hvis hun vågner inden 14, kan hun blive lagt ud igen, når hun er træt. Det tror jeg er bedre for hende, for så får hun mere ud af dagen. Men jeg ved ikke, hvordan det kommer til at gå. Det må tiden vise.

Men hun er altså ved at være stor, når hun nu sådan sover på sit eget værelse. Vores dejlige lille pige er flyttet “hjemmefra.” Vi håber hun bliver ved med at sove så godt.

/Lene

One thought on “Signe flytter “hjemmefra”

Der er lukket for kommentarer.