Købsaftalen er underskrevet

Vi var i går fra 15:45 til 16:30 på besøg hos ejendomsmægleren. Formålet med mødet var at underskrive købsaftalen på vores nye hus.

Købsaftalen havde en række bestemmelser, som vi ikke kunne leve med. Derudover var der nogle direkte fejl (adressen på vores nye hus var forkert, Danns navn var stavet forkert og den slags). De direkte fejl blev rettet, mens de bestemmelser i aftalen, vi ikke kan leve med, ikke blev rettet. Ejendomsmægleren havde ikke bemyndigelsen til at forhandle om vilkårene.

Hvad er det så vi ikke kan leve med?
Jo der står eksempelvis, at der i fremtiden godt må blive tinglyst “noget” på grunden, uden at vi behøver at godkende det. En sådan tinglysning kunne jo være nedrivningspligt, brugsret til køkkenet for områdets beborer, en betingelse om at man ikke må bo på grunden, en gældsforpligtelse, etc. etc.. Det er lidt for meget til, at vi synes godt om det.

En af de andre væsentlige ting er at der står, at man må forvente at grunden kan have en mindre afvigelse fra den størrelse, der står i papirene, da udstykningen endnu ikke er foretaget. Det er egentligt forståeligt nok, men hvad nu hvis udstykningen gør at grunden bliver så lille at huset (jf. bebygningsprocenten) ikke må være opført på grunden? Så skal huset rives ned for vores regning og vi står tilbage med en ret stor regning og en super flot grund, vi ikke kan bruge til noget.

Huset er ved at blive bygget, men de vil ikke udlevere en materialeliste, idet der henvises til det prøvehus, man kan se derude. Det er sådan set også OK, men de nægter i aftalen at indskrive en reference til materialer og kvalitet fra prøvehuset. Lidt mærkeligt.

Der er mange andre knap så slemme ting, som ikke umiddelbart tiltaler os.

Underskrevet
På trods af vores forbehold valgte vi (Lene først og derefter Dann) at underskrive købsaftalen. Vi tog selvfølgelig det klassiske forbehold for vores advokats godkendelse af handlen i sin helhed. I løbet af i dag sender vi så en ret lang liste med udeståender til vores advokat som han (sammen med det han selv finder) skal tage med sælgers advokat.

Hvorvidt vi er husejere afhænger af, hvad vores advokat finder ud af. Det er derfor lidt for tidligt at fejre (endeligt), at vi har købt hus. Vi tror naturligvis at det går i orden, men nu må vi se.

Hvor skal vi bo?
Vi havde håbet, at der ikke var de mærkelige ting i købsaftalen. Vi skulle i går have fået den endelige overtagelsesdato fra ejendomsmægleren, men det kunne hun ikke give. At også advokaten skal bruge tid på at godkende det gennem hvad der formentligt bliver en række forhandlinger gør det bare endnu værre. Situationen er nemlig den at vi bor til leje og har tre måneders opsigelse.

Overtagelsestidspunktet er sat til forventeligt 1. juli 2008, men uden garanti for at de er færdig. Det betyder i praksis, at vi ikke kan opsige vores nuværende lejlighed og at vi derfor kommer til at have dobbelt husleje i en længere periode. ØV. Vi vil naturligvis prøve at skubbe overtagelsestidspunktet til 1. august, hvis det er muligt, men jeg tvivler.

2 thoughts on “Købsaftalen er underskrevet

  1. Home har opdateret deres hjemmeside så vore nye hus nu står til at være solgt. Lidt sjovt…. det er VORES (måske).

    En søgning efter huset på home.dk

Der er lukket for kommentarer.