5. dag på tur til Rom (28. november 2006)

Vi stod op, så jeg kunne nå at få morgenmad for første gang på turen. Den bestod af en eller anden croissant-lignende ting og noget lignende tvebakker. Dertil var der et glas saft og valgfri kaffe. Ikke særlig mættende. Vi ned i byen og forbi forum Romanum, hvor vi gerne ville se senatet igen og om vi kunne finde søjlen, som blev betragtet som romerrigets midtpunkt. Det kunne vi desværre ikke. Vi gik ned til Tiberen og stedet, hvor båden lagde til. Der var ret koldt, men vi ville med. Båden kom endelig og vi betalte en euro hver for turen hele vejen ud til den olympiske by. Vi turde dog ikke stå af, for vi vidste ikke rigtigt, hvordan vil skulle komme tilbage igen. Turen derud tog godt en time og vi frøs ret meget, men det var en smuk tur. Vi betalte en euro hver for tilbagevejen også. Vi gik nedenunder på hjemturen, for der var simpelthen for koldt ellers.

Vi stod af ved St. Angelo Castle og gik opad mod byen, hvor vi fandt et sted at spise. Dann fik pasta med tomat og chili og jeg fik pasta med bacon, men det svømmede rundt i fedt og smagte desværre ikke ret godt. Efter endnu en tur rundt i byen, endte vi for sidste gang ved Colosseum og tog Metroen tilbage til hotellet. Vi sov i et stykke tid, efter at jeg havde pakket lidt. Jeg tog et bad og vi tog Metroen ned i byen igen. Vi fandt det gode is-sted på vejen og fik is. Derefter gik vi hen til Piazza Navona og fandt en lille restaurant, som Hannah havde snakket om på den guidede tur. Den var velbesøgt, men vi fik et bord. Vi fik begge bresola til forret. Pasta dernæst. Danns var med tomatsovs, mens min var carbonara. Som hovedret fik Dann noget oksekød med rucolasalat og balsamicoolie, mens jeg fik en stor grillet bøf med salat. Vi var virkelig mætte, da vi gik derfra. Vi gik for sidste gang tilbage til hotellet.