Ethon Mess

22. juli 2018 | Skrevet af Dann

Ethon MessFlødeskum, vanilje, marengs og friske bær. Hvad kan næsten gå galt i denne dessert? Den er ikke altid et hit hos børn grundet flødeskummen, men alle der kan lide flødeskum plejer at være vild med den.

Navnet kommer fra at det er en marengs der er ”smadret” og blandet med de øvrige ingredienser.

/Dann

Ingredienser  – marengs

  • 6 æggehvider
  • 300 gram sukker
  • 1 lille spsk hvidvinseddike

Ingredienser – bær

  • 125 gram solbær og hindbær
  • 170 gram jordbær

Ingredienser – flødeskum

  • ½ L fløde
  • 2 knivspids vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Kom æggehviderne op i en skål
  2. Pisk dem med en elpisker til de bliver luftige
  3. Drys sukkeret ned i skålen, mens der piskes
  4. Tilsæt hvidsvinseddiken og pisk videre
  5. Pisk til der ikke er flere ”sukkerkorn” tilbage
  6. Forbered en bageplade med bagepapir
  7. Hæld marengsmassen ud på bagepapiret og fordel den jævnt med en spatel
  8. Bag marengsen i en forvarmet ovn på 110 grader i 65 minutter. Ovnen må ikke åbnes undervejs, og marengsen kan med fordel blive i ovnen efter varmen er slukket for at blive rigtig god.
  9. Vent til marengsen bliver kold
  10. Skyl og rens de friske bær. Skærm dem gerne i nogle mindre stykker
  11. Knus marengsen i mindre stykker og kom den op i skålen
  12. I en anden skål piskes flødeskum af fløden og vaniljesukkeret
  13. Kom den færdige flødeskum over i skålen
  14. Rør godt rundt i det hele
  15. Kom nu den færdige Ethon Mess over i nogle glas
  16. Glassene kan serveres straks eller stilles på køl
  17. Velbekomme!

 

Der er lukket for kommentarer.