Vindaloo kylling og kartoffel med gule ris

24. juli 2012 | Skrevet af Dann

Vindaloo kylling og kartoffel med gule risKrydret mad er et hit hos os. Ikke nødvendigvis stærk mad, men mad med smag – meget smag. Det var derfor med stor iver , at jeg kastede mig ud i at lave en ret med vindaloo krydderblandingen. Der blev eksperimenteret lidt med forskellige ingredienser, men det tog faktisk ikke så længe, inden jeg endte på en ret, der smager rigtig godt. Jeg har kun prøvet vindaloo med kylling og kartofler, men glæder mig til at prøve det med andre ingredienser i fremtiden.

Retten består af en krydderpasta/-koncentrat, som kan købes i indiske butikker. Jeg synes det er sjovere at lave det fra bunden, så det gør jeg naturligvis. Opskriften er ret ligetil, og det tager ikke lang tid at lave den. Den største ulempe er at opskriften er til meget mere krydderpasta, end der skal bruges til en ret. Det vil være svært at lave så lidt at det lige passer til en ret. Løsningen er heldigvis ligetil: Det kan fryses i silikoneforme og tøs op, når retten skal laves næste gang.

Retten er blevet en del af madplanen herhjemme, for som Lene sagde sidst vi spiste det: “Det smager bare skønt”. Det var dog ikke meget hun nåede at sige, hun havde nemlig alt for travlt med at spise.

/Dann

Fremgangsmåde – overordnet

  1. Lav Vindaloo koncentratet
  2. Start risene
  3. Lav hovedretten

Ingredienser – Kylling/Kartoffel

  • 3 kartofler (250 gram når skrællet)
  • 1 spsk olie
  • 2 spsk Vindaloo koncentrat (se seperat opskrift)
  • 1 løg
  • 2 kyllingbrystfilleter
  • 1 spsk æble eddike
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vand
  • 1 spsk olie

Fremgangsmåde – Kylling/Kartoffel

  1. Skræl og hak løget fint
  2. Skræl kartoflerne
  3. Skær kartoflerne ud i kvardrater af ca. 1½ x 1½ cm
  4. Skær kyllingen i kvadrater på ca. 2×2 cm
  5. Varm en pande op til høj (7/9) varme
  6. Kom kartoflerne på panden og rist dem i ca. 10 minutter, til de begynder at blive farvede
  7. Tilsæt alle de øvrige ingredienser på nær vand til panden og lad dem blive på panden i ca. 3 minutter
  8. Tilsæt vandet på panden og skru ned til svag varme (2/9)
  9. Lad retten simre i ca. 10 minutter
  10. Retten er nu klar til servering.
  11. Velbekomme!
Ingredienser – Gule ris
  • 5 dl vand
  • 1 spsk salt
  • 2½ dl ris
  • 1 tsk gurkemeje
Fremgangsmåde  – Gule ris
  1. Kom vand, salt og gurkemeje op i en gryde
  2. Varm gryden op under låg
  3. Når vandet koger kommes risene i
  4. Under svag varme (2/9) koges risene under låg
  5. Efter 12 minutter slukkes for varmen (låget forbliver på)
  6. Sluk for varmen og lad risene stå i yderliere 12 minutter under låg
  7. Risene er nu klar
  8. Velbekomme

Ingredienser – Vindaloo koncentrat

  • 1 spsk korianderfrø
  • ½ spsk kardemomme kapsler
  • 1 tsk peberkorn
  • 1 tsk hele nelliker
  • 1 spsk chiliflager
  • 3 stk kanelstænger
  • 2 tsk fennikel frø
  • 1 tsk kommen
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 tsk sennepspulver
  • 2 tsk gurkemeje
  • 2 tsk salt
  • 3 cm ingefær
  • 2 store fed hvidløg
  • 1½ dl eddike
  • 4 spsk olie

Fremgangsmåde – Vindaloo koncentrat

  1. Find en minihakker eller lignende frem
  2. Skræl og riv ingefæren
  3. Skræl og pres hvidløget
  4. Kom hvidløg, ingefær, eddike, salt, gurkemeje, olie samt sennepspulver  i skålen fra minihakkeren. Rør godt rundt
  5. Rist de øvrige krydderier (nelliker, peber, koriander, kanel, fennikel, kommen, spidskommen, kardemomme, chili) på en pande i ca. 5 minutter ved mellem (4/9) varme
  6. Kom de ristede krydderier op i en krydderikværn
  7. Kværn dem til en fin krydderiblanding
  8. Kom de kværnede krydderier op i minihakkeren
  9. Blend blandingen i et par minutter
  10. Blandingen er nu klar og kan fryses ned eller bruges direkte

Der er lukket for kommentarer.