Kylling og korn serveret med karrymayonaise

21. september 2011 | Skrevet af Dann

Kylling & KornEngang imellem skal der eksperimenteres lidt med aftensmaden. Et af resultaterne heraf er en ret jeg kalder kylling og korn. Korn er et udtryk for kæmpe durum (også kaldet Kamut) kerner udblødt i tomat og hvidvinseddike der efterfølgende koges. Kylling er i dette tilfælde kyllingebryster u. ben, der er marineret i citron, vaniljesukker og rosmarin. Herefter er kyllingestykkerne blevet dampet i hvidvin (kan erstattes af vand) tilsat hvidløg og rosmarin. Tilsat dette blev der lavet en karrymayonaise.

Mayonnaisen er der generelt blevet eksperimenteret lidt med herhjemme det sidste stykke tid, da Lene er glad for dels en variant med bearnaise og også en med karry. Indtil for nylig havde vi kun fundet dem på glas i Frankrig, men nu kan vi heldigvis lave dem selv. Det var slet ikke så svært at ramme en smagskombination, der blev “godkendt” af Lene.

Jeg indrømmer straks, at det virker mærkeligt at komme vaniljesukker på en kylling, men det smager overraskende godt, når det kombineres med citron og rosmarin. Det er helt sikkert en fast del af vores madplan, nu hvor retten er “færdig”.

/Dann

Ingredienser – Kylling

  • 2 kyllingebryster u. ben
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1½ spsk citronkoncentrart
  • 1 tsk tørret rosmarin (eller ca. 2 stængler frisk rosmarin)
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids peber
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk rosmarin
  • 450 ml hvidvin

Fremgangsmåde – Kylling

  1. Bland citronkoncentrart, rosmarin, salt, peber og vaniljesukker sammen i en lille skål
  2. Skær hvert kyllingebryst over i 3 stykker
  3. Kom marianaden på kyllingestykkerne
  4. Sæt kyllingestykkerne til at hvile i køleskabet i en times tid
  5. Kom et dampindsats i en gryde
  6. Hæld hvidvinen i gryden
  7. Hak hvidløget groft
  8. Kom hvidløget og rosmarinen i gryden og bland det hele godt sammen
  9. Kom låg på gryden og varm indholdet op på (7/9)
  10. Når der er godt med damp i gryden tilsættes kylllingestykkerne i dampindnsatsen
  11. Damp kyllingestykkerne under låg i ca. 12½ minutter
  12. De kan serveres straks
  13. Velbekomme

 Ingredienser – Korn

  • 100 gram kæmpe durum / Kamut
  • 1 dåse (ca. 400 gram) flåede tomater
  • ½ spsk hvidvinseddike
  • 1½ dl vand
  • 1 laurebærblad
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • ½ spsk timian

Fremgangsmåde – Korn

  1. Kom kæmpe durum kernerne i en beholder (der mindst har tredobbelt størrelse i højden)
  2. Blænd tomaterne
  3. Bland tomaterne med hvidvinseddiken
  4. Hæld væsken ud over kernene og stil dem i køleskabet til dagen efter. De skal helst stå i 24 timer, men 16 timer kan gøre det
  5. Fortsæt lidt over en time inden servering
  6. Kom det hele over i en kasserolle
  7. Bland de øvrige ingredienser i kasserollen
  8. Sæt det til at koge under låg i en time
  9. Herefter kan det serveres straks
  10. Velbekomme!

Ingredienser – karrymayonnaise

  • 2 pasteuriseret æggeblommer
  • ½ tsk Dijonsennep
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk vand
  • 1½ tsk citronsaft
  • 3 knivspids karry
  • 1 knivspids koriander
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • ½ L (raps)olie

Fremgangsmåde – karrymayonnaise

  1. Bland alle ingredienser på nær olien i bunden af en skål
  2. Pisk det hele godt til det begynder at “tage luft”
  3. Tilsæt lidt olie og efterhånden som olien bliver absorberet af ægget og det bliver mere stift, kan resten af olien tilsættes i stadig stigende mængde under kraftig piskning
  4. Nu er mayonnaisen klar til servering

Der er lukket for kommentarer.