Det bedste af en crem brule, men bare med karamelsmag. Ja det er svært ikke at være begejstret. Kan anbefales I mindre mængder.
Der kan eventuelt varieres med et “låg” af sukker som en crème brule.
/Dann
Ingredienser
- 140 g sukker
- 8 æggeblommer
- ½ L gløde
- ½ dl mælk
- 1/3 tsk salt
- 2 tsk vaniljesukker
Udstyr
- 5 x 200 ml Weck glas
Fremgangsmåde
- Bland mælk og vaniljesukker I beholder
- Kom sukkeret I en kasserolle
- Varm sukkeret ved mellemlav (4/10) varme
- Når sukkeret er smeltet de fleste steder kan der rystet lidt med kasserollen (brug ikke en ske eller lignende)
- Når alt sukkeret er smeltet til en karamel kommes fløden I
- Pisk nu rundt løbende til det bliver til en ensartet konsistens (ja, det er mærkeligt fast sukker til en start)
- Når sukkeren er helt opløst slukkes for varmen
- Kom salt I gryden og rør rundt
- Oplæs salg og vaniljeukker I mælken inden det tilsættes
- Tilsæt mælken med vaniljesukker
- Kom æggeblommerne op I en skål
- Tilsæt lidt indhold fra kassrollen ad gangen mens der piskes for at undgå koagulering af æggene
- Fyld nu glassene/ramakinerne med blandingen
- Kom glassene over I et ovnfast fad
- Fyld vand halvvejs op af hvortil blandingen er inde I glassene
- Kom det hele I ovnen ved 175 grader I 50 minutter
- De skulle nu gerne være faste på samme måde som en crème brule
- Fjern dem fra vandbadet og lad dem køle ned
- Kom dem nu I køleskabet
- Når de er blevet kolde er de klar til servering
- Velbekomme!