Saltet karamel

Saltet karamel

Det bedste af en crem brule, men bare med karamelsmag. Ja det er svært ikke at være begejstret. Kan anbefales I mindre mængder.

Der kan eventuelt varieres med et “låg” af sukker som en crème brule.

/Dann

Ingredienser

  • 140 g sukker
  • 8 æggeblommer
  • ½ L gløde
  • ½ dl mælk
  • 1/3 tsk salt
  • 2 tsk vaniljesukker

Udstyr

  • 5 x 200 ml Weck glas

Fremgangsmåde

  1. Bland mælk og vaniljesukker I beholder
  2. Kom sukkeret I en kasserolle
  3. Varm sukkeret ved mellemlav (4/10) varme
  4. Når sukkeret er smeltet de fleste steder kan der rystet lidt med kasserollen (brug ikke en ske eller lignende)
  5. Når alt sukkeret er smeltet til en karamel kommes fløden I
  6. Pisk nu rundt løbende til det bliver til en ensartet konsistens (ja, det er mærkeligt fast sukker til en start)
  7. Når sukkeren er helt opløst slukkes for varmen
  8. Kom salt I gryden og rør rundt
  9. Oplæs salg og vaniljeukker I mælken inden det tilsættes
  10. Tilsæt mælken med vaniljesukker
  11. Kom æggeblommerne op I en skål
  12. Tilsæt lidt indhold fra kassrollen ad gangen mens der piskes for at undgå koagulering af æggene
  13. Fyld nu glassene/ramakinerne med blandingen
  14. Kom glassene over I et ovnfast fad
  15. Fyld vand halvvejs op af hvortil blandingen er inde I glassene
  16. Kom det hele I ovnen ved 175 grader I 50 minutter
  17. De skulle nu gerne være faste på samme måde som en crème brule
  18. Fjern dem fra vandbadet og lad dem køle ned
  19. Kom dem nu I køleskabet
  20. Når de er blevet kolde er de klar til servering
  21. Velbekomme!