Efter lidt eksperimenter med muscovadosirup fandt vi denne hurtige opskrift på småkager, som smager rigtig godt.
Den største ulempe ved disse småkager er, at man først stopper, når de alle er spist.
/Dann
Ingredienser – småkagerne
- 100 gram smør
- 1½ dl flormelis (80 gram)
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 spsk muscovadosirup
- 2½ dl hvedemel – 180 gram
- 2 tsk bagepulver
Ingredienser – drys
- 1 spsk perlesukker
Fremgangsmåde
- Kom smør op i en kasserolle
- Kom flormelis, vaniljesukker og sirup op i kasserollen
- Smelt det hele ved lav varme til det er en ensartet blanding
- Bland mel og bagepulver sammen i en skål
- Bland nu de tørre ingredienser med indholdet i kasserollen
- Form dejen til en klump
- Læg et bagepapir fladt på et bord
- Kom dejen ud midt på bagepapiret
- Kom et bagepapir på toppen af dejen, så det ligger helt oven på det andet bagepapir
- Brug nu en kagerulle til at rulle dejen ud til kanterne af bagepapiret. Der skal rulles på det øverste bagepapir
- Bag småkagerne i en forvarmet ovn med varmluft på 175 grader i 9-10 minutter til overfladen er lidt mørkere
- Mens kagerne endnu er varme, skæres de ud med en kniv
- Stil herefter småkagerne til at køle af på en bagerist til de er lune
- Småkagerne er nu klar til servering
- Velbekomme!