Bøf er i sig selv en fantastisk spise. Ved at koge den på en lav temperatur i lang tid kan den gøres endnu bedre. Det virker lidt ulogisk, men er ganske vist.
Hjemme hos os er dette blevet den eneste måde vi laver bøffer på, hvis vi da har tiden til det.
/Dann
Udstyr
- Poser der kan lukkes helt lufttæt
- Sous vide maskine
- Gasbrænder
Ingredienser
- Bøf
- Salt
Fremgangsmåde
- Bøffen tages ud af køleskabet på den afkølingsrist, det har stået på derinde i nogle timer
- Gør sous vide udstyret klar og sæt det til 56 grader
- Drys lidt salt på hver side af bøffen (peber må ikke bruges, da det vil blive brændt af senere)
- Kom bøffen ned i en pose og luk den tæt (er det ikke med en vakumpakker, så kom posen ned i vandet, så vandet hjælper med at trykke luften ud inden den lukkes
- Lad nu bøffen være i vandbad i 3-4 timer
- Kom bøffen op på en grillpande
- Med gasbrænderen laves en pæn overflade på alle bøffens sider
- Drys evt med lidt friskværnet peber
- Serveres straks
- Velbekomme!