Chilismør er svært at lave, da smør dulmer smagen af chili. Efter en del eksperimenter er den rigtige mængde og sort af chili fundet.
Det smager rigtig godt som alternativ til det klassiske hvidløgssmør.
/Dann
Ingredienser
- 65 gram habanero chili
- 250 gram smør
- 2 fed hvidløg
- 1tsk citronsaft
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
Fremgangsmåde
- Rens chilien
- Skræl hvidløgene
- Kom hvidløg og chili op i en minihakker
- Bland hvidløg og chili et øjeblik til det bliver til små stykker
- Kom smørret op i en skål og vent til det bliver ”blødt”
- Bland nu salt, peber, citronsaft, hvidløg og chili godt sammen
- Rul et stykke husholdningsfilm ud på bordet
- Kom chilismørret ud på husholdningsfilmen og rør en pølse (ca. 25 cm)
- Rul chilismørret til en pølse
- Kom ”pølsen” i køleskabet i minimum et par timer inden brug
- Chilismørret er nu klart til brug
- Velbekomme!